webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Saša Maksimović novi predsednik opštine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_SasaMaksimovic2016.jpgNa konstitutivnoj sednici, održanoj u sredu 25. maja, za predsednika opštine Novi Bečej, tajnim glasanjem je izabran Saša Maksimović, za zamenika predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin, a za predsednika SO Novi Bečej Mirjan Jakšić.

Novi Bečej je danas dobio novu opštinsku vlast a novi predsednik opštine je Saša Maksimović, iz Srpske napredne stranke. Njegov zamenik je dr Branko Svilengaćin, takođe iz SNS. SNS je formirao vladajuću koaliciju sa SVM i delom Grupe građana “Milivoj Miša Vrebalov”.

Tajnim glasanjem za predsednika Skupštine opštine Novi Bečej je izabran Mirjan Jakšić, za zamenika Milovan Baštovanov, a za sekretara Marica Bešlin.

Na konstitutivnoj sednici izabrani su i novi članovi Opštinskog veća. Veće broji devet članova, a to su Milan Budakov, Ranko Radnović, Milan Stojšin, Milan Kaluđerski, Jelena Stoisavljević i Radovan Milašinović, svi iz SNS, kao i Rudlof Guci i Srđan Ćopić sa liste Grupe građana i Balo Tibor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

„Prvo što ćemo uraditi je presek stanja opštinskog budžeta, videti zaduženja i dugovanja, kao i šta postoji od projekata. S obzirom da je SNS učestvovo u prethodne tri godine u vlasti, imamo neka određena znanja o tome, koji su projekti u toku i koji su na čekanju. Mi, sve što budemo smatrali da je zaista dobro, bez obzira što su naši prethodnici to radili, mi ćemo i nastaviti. Što se mog zamenika tiče, mislim da se Branko Svilengaćin u poslednjih godinu dana dokazao kao predsednik Saveta mesne zajednice i zbog toga mislim da će on biti izuzetno dobar na svojoj novoj funkciji“- izjavio je novi predsednik opštine Saša Maksimović, te dodao: “Narednu sednicu Skupštine opštine očekujemo već u naredne 2 do 3 nedelje, kada će se znati i promene funkcionera u opštini, s tim da su neki primljeni po konkursu i njima mandat i dalje traje. Mi naravno nećemo nasilno smenjivati nikog. Doduše, imamo par preporuka od strane Agencije za borbu protiv  korupcije za preporuku razrešenja funkcije, koja će se uraditi već na sledećoj Skupštini opštine, u skladu sa zakonom, a svi ostali, koji su svoju dužnost obavljali pravilno ostaju, znači njihov mandat zavisi od njihovog rada.“

Kako je Matija Kovač rekao, u prethodnom periodu su se trudili izaći u susret svim ljudima, da smišljaju nove planove i projekte za dobrobit opštine Novi Bečej, a to namerava nastaviti raditi i kao Pokrajinski poslanik, kao i da zastupa interese opštine i svojih sugrađana.

Branko Svilengaćin, novi zamenik predsednika opštine Novi Bečej je izjavio: „Ja bih se zahvalio na ukazanom poverenju većini odbornika. Trebalo bi smanjiti reči, a povećati dela. Vlast je pre svega odgovornost i treba raditi. Što se tiče prethodne dužnosti kao predsednika Saveta Mesne zajednice i ove nove dužnosti, nema velike razlike, jedino što je odgovornost veća, a teren u kojem delujemo - mnogo veći. Ova funkcija je neka vrsta nadogradnje i nastavka“.

Na kraju zasedanja Saša Maksimović, Branko Svilengaćin, Milan Kaluđerski, Matija Kovač, Ivan Bošnjak, Novica Blažin i Ranko Janjić su se odrekli svojih odborničkih mandata. Na sledećoj sednici SO Novi Bečej će se saznati imena ostalih članova lokalne samouprave.

Podsetićemo, na izborima održanim 24. aprila većinu, 14 odbornika, dobila je Srpska napredna stranka, dok su ligaši dobili 7, radikali 3, SVM jednog odbornika, a lista Grupa građana „Milivoj Miša Vrebalov“ 6. Srpska napredna stranka većinu u lokalnoj skupštini obezbedila je uz podršku jednog odbornika SVM-a i tri odbornika sa liste Grupe građana „Milivoj Miša Vrebalov“.

Dosadašnju vlast u opštini Novi Bečej činili su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska napredna stranka.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković