webinfo

A+ A A-

Članci

UPIŠITE SREDNJU ŠKOLU U NOVOM BEČEJU!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Skola_plakat2016.jpgBuduće srednjoškolce uskoro očekuje upisna groznica. Najvažniji zadatak za učenike osmih razreda jeste odabir pravog obrazovnog profila.Srednja škola u Novom Bečeju pruža mogućnost da i ove godine sto pedeset učenika upiše jedan od obrazovnih profila koji će im obezbediti znanja, umeća i praktične veštine iz različitih oblasti.

Srednja škola u Novom Bečeju je škola mešovitog tipa, obuhvata četiri područja rada: gimnaziju; ekonomiju, pravo i administraciju; elektrotehniku, mašinstvo i obradu metala i tekstilstvo i kožarstvo. U okviru područja rada elektrotehnika i mašinstvo i obrada metala realizuju se obrazovni profili, tehničar mehatronike u četvorogodišnjem trajanju, i automehaničar, mehaničar privredne mehanizacije i bravar,u trogodišnjem trajanju.

Gimnazija opšteg tipa ima višedecenijsku tradiciju u pružanju  dinamične i dobro organizovane nastave koja se odvija u savremenim i kvalitetno opremljenim kabinetima. Posebna pažnja se poklanja razvijanju intelektualnih vrlina, stavova i vrednosti, kako bi učenici bili pripremljeni za izazove studiranja i adekvatno odgovorili na zahteve koji se javljaju odlaskom na fakultet.

Nastava obrazovnog profila ekonomski tehničar obezbeđuje sticanje znanja iz stručnih predmeta, a individualni pristup obezbeđuje svim učenicima i ovladavanje praktičnim veštinama. Posete Narodnoj banci Srbije, Begradskoj berzi, kao i aktivan rad učeničkih kompanija, približavaju učenicima sve aspekte ekonomske nauke i uspešno ih pripremaju za buduća zanimanja ili nastavak školovanja.

S obzirom na neophodnost stalnog prilagođavanja promenljivim zahtevima tržišta rada, potrebu kontinuiranog obrazovanja i stručnog usavršavanja, obrazovni profil tehničar mehatronike osposobljava učenike upravo za znanja i veštine koji će moći pratiti zahteve savremenog društva. Mehatronika predstavlja jedinstvo mašinstva, elektrotehnike, automatike, programiranja i  informacionih tehnologija i jedna je od retkih oblasti koja je primenljiva u širokom spektru delatnosti, poput informatike, saobraćaja, medicine, telekomunikacija, poljoprivrede, avijacije, kosmonautike i mnogih drugih.

Obrazovni profil tehničar dizajna odeće objedinjuje primenjenu umetnost i industrijski dizajn, koji omogućavaju učenicima da putem sopstvne kreativnosti i lične ideje samostalno konstruišu, iskroje i sastave odevni predmet, modni detalj ili neki prateći element. Nastava se odvija u stručno opremljenim kabinetima u kojima su učenicima na raspolaganju sva neophodna nastavna sredstva.

Automehaničar i mehaničar privredne mehanizacije su obrazovni profili u trogodišnjem trajanju, koji omogućavaju učenicima da prvenstveno steknu znanja koja su praktično primenljiva i time ovladaju veštinama neophodnim za rad u proizvodnji. Mogućnosti koje ovaj profil obezbeđuje jesu svakako i nastavak školovanja, prekvalifikacije, dokvalifikacije, kao i otvaranje samostalnih zanatskih radnji.


Srednja škola u Novom Bečeju poznata je po učešćima u projektima i uspešnoj realizaciji, dobroj saradnjom sa svim institucijama u lokalnoj zajednici, međunarodnoj razmeni učenika i vannastavnim aktivnostima poput filmske, informatičke, radijske sekcije i kreativnih radionica.

b_670_442_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Skola_strip2016.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković