webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvorena izložba ‘Vreme i ptica’

EditaIzlozba2016NB.jpgU petak, 27. maja u galeriji Narodne biblioteke, upriličeno je otvaranje slika Edite Zerebelji Tenji pod nazivom “Vreme i ptica”.Izložbu je otvorio gospodin Nenad Čanak:”Velika mi je čast da kažem nekoliko reči o delima, koja su ovde izložena. Ona su me na više načina inspirisala. S jedne strane gledajući kazaljke na ovim satovima, primetio sam, da su sve one prošle poslednji čas i osim jedne, nema nijedne, koja nam neće reći da već kasnimo za vremenom i da kasnimo za jedinim resursom, koji je neobnovljiv za život. Druga impresija mi je motiv origamija i papirnatih ptica-ždralova i labudova”.

Prema rečima Timee Čajka, umetnost je u najširem značenju te reči univerzalni fenomen. Autorka poseduje  veliku ljubav prema slikarstvu, a ne samo prema glumi. Izložene slike odražavaju njen specifičan umetnički senzibilitet. Svet njenih slika je svet jedinstva, orijentalne egzotike, skrivenih poruka i tananog balansiranja u stilovima i tehnikama.

“U ovoj galeriji već drugi put samostalno izlažem svoje slike, a inače mi je ovo osma samostalna izložba. Prvi put su to bili strogo akvareli, međutim ovog puta ima akrila na platnu i akvarela, ali je najzanimljivije što sam sada izložila i svoje satove, tj. slike, koje sam pretvorila u satove, koji funkcionišu. Pored ždralova, vreme se samo nametnulo da me impresionira na svoj način, kao neuhvatljivo, koje je uvek tu sa nama i koje nas uvek negde usmerava. Ideja za slikanje satova je nastala iz šale, a koja se pretvorila u umetnost, koja mi se svidela”-izjavila je autorka slika Edita Zerebelji Tenji.

Izložba je prodajnog karaktera.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković