webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Tiski kej u znaku ljubavi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_tiskikej1.jpgPre oko tri nedelje u Novom Bečeju su radnici JP“Komunalac“ pristupili radovima  zamene sezonskog cveća, cvet Dan i noć je zamenjen sa „big“ Begonijama.


„Ove godine smo planirali da nam  „big“ Begonije (Begonia benariensis) ukrašavaju grad, a koje imaju jako dobre karakteristike, jer se veoma lepo mogu kombinovati u prostoru sa zelenom travom. Biće stavljene Begonije sa crvenim  i zelenim listovima u polukrugovima, i to će biti jedan veoma lep cvetnjak na samoj autobuskoj stanici. Uredićemo i žardinjere oko Sportske hale, čim završimo ove parterne cvećnjake, koje smo započeli. Inače, za sada je kompletno urađen Kružni tok, gde smo postavili naše rode, koje su se i prošle godine mogle videti. Zasadili smo rose Petunije-Hot Pink i mislim da će to biti jedna lepa kombinacija za sam ulazak u Novi Bečej“-rekla je  Sofija Blažin, dipl.ing. pejzažne arhitekture i šef zelenila u JP “Komunalac”,te dodala:
„Tiski kej smo ove godine „obukli“ u crveno, sa dodatkom zelenih i crvenih ukrasnih trava, koje lepo crveno cvetaju,  a biće i piramida, koje su već spremljene, a to će se  izneti za oko 2 nedelje, dok se još malo biljke popune. Na keju će biti crvene Petunije u kombinaciji sa belim, tako da će naš kej ove godine odisati radošću i ljubavlju“.

Tokom ove zamene cveća, sadi se oko 15 hiljada „big“ Begonija, jer se one sade na 40 cm jedno od drugih, u odnosu na ostalo cveće, koje se sadi na 20 cm. U samim piramidama ima do 150 malih biljaka, koje se posle rašire. Ove godine će se po gradu  postaviti ukupno 28 piramida.
Što se semena i uzgoja biljaka tiče, neke biljke se uzgajaju u JP“Komunalac“,  a za one koje se ne mogu ovde gajiti, moraju se nabavljati reznice. Ove godine su to zelene i crvene puzavice na Tiskom keju, kao i u ulici Žarka Zrenjanina. Radovi će se završiti za oko nedelju dana.b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_NBrode.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković