webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Održana završna manifestacija 'Od papira do šešira'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_OdsesiraNB2016.jpgU petak, 3. juna u Domu kulture opštine Novi Bečej realizovan je program završne manifestacije "Od papira do šešira".Posetioci su u galeriji “Selo” mogli uživati u izložbi ukrasnih predmeta za reciklažu, koje su radili učenici osnovnih škola opštine Novi Bečej, kao i izložbu šešira učenika Srednje škole. U međuvremenu se u pozorišnoj sali održala predstava "Praseća rokersko - ekološka bajka.

“Ovo je treća godina kako “Brantner” finansira projekat osnovnih i srednje škole opštine Novi Bečej u vezi zaštite životne sredine. Od samog početka našeg rada u Srbiji, želja nam je da radimo sa decom i na edukaciji dece, jer smatramo da od najnižeg uzrasta, pa ovamo raditi na edukaciji zaštiti životne sredine i njenom značaju je veći efekat, nego početi od odraslih, jer oni već imaju neke svoje navike, koje je teško menjati. Mi podržavamo svaku akciju, bez obzira da li ona potiče od škole, opštine ili bilo kojih drugih organizacija, koje su vezane za zaštitu životne sredine, jer radimo taj posao. Austrijska smo firma i znamo kako to funkcioniše u Evropskoj Uniji i želja nam je da sva ta iskustva prenesemo i ovde u Srbiju. Želja nam je da ove akcije sa školama bude tradicija i da svake godine nosilac projekta bude neka druga škola, pa čak i predškolske ustanove”-izjavio je Ljubomir Ilkić, zamenik direktora Otpadne privrede “Brantner”d.o.o.


Po rečima Anite Bojić Perkin, direktorke Srednje škole, značajnost ove izložbe je u tome, da su svi materijali, koji su se ovde upotrebili, već upotrebljeni i po drugi put stekli novu namenu u vidu novih predmeta, koji su upotrebljivi. Pokrovitelj i finansijsku podršku je davao “Brantner” Otpadna privreda d.o.o. Profesori, koji su radili na ovoj izložbi i čine projektni tim su Snežana Vijačić Ljubičić- koordinator, Bogdanka Ćurčić Tandi, Tijana Blažić, Slavenka Nemeše i Vesna Bugarski.
Najbolji radovi učenika su i nagrađeni sa simboličnim nagradama kompanije “Brantner” d.o.o.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković