webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: 1.sednica Opštinskog veća u novom sazivu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Vece2016jun.jpgU utorak, 7. juna u Svečanoj sali opštine Novi Bečej održana je 1.sednica Opštinskog veća u novom sazivu, a na dnevnom redu je bilo 10 tačaka.


Izdvojena je tačka pod rednim brojem ''2'', Utvrđivanje Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima u socijalnoj zaštiti opštine Novi Bečej, gde se dosadašnje jednokratne pomoći trebaju staviti u zakonske okvire, što znači, da će se ta obaveza vratiti u radne okvire Centra za socijalni rad, kada će se i sredstva prebaciti njima, obzirom da je opština i osnivač te institucije.

„Kao što sam već i najavio, manifestacija Gospojina će biti drastično umanjena. Ove godine ona će trajati 3 dana, petak, subota i nedelja, koštaće trećinu od dosadašnjih sredstava, verujem da ove godine neće biti potrošeno ukupno više od 12 miliona dinara. Takođe, obećavam, da će građani od ove godine dobiti finansijski izveštaj o tome, šta i kako su utrošena sredstva građana opštine Novi Bečej. Što se ostalih manifestacija tiče, neke će se održati, a neke ne. Od sada, iza nekih manifestacija opština neće stati, barem ne finansijski“ -izjavio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Na Veću je još bilo reči o novom bratimljenju sa gradom Novočerkask iz Rusije, kao i o razlogu zatvaranja JP Radio Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković