webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Rekonstrukcija pešačkih površina i trotoara u glavnoj ulici

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_RadoviMTitaNB2016.jpgU toku su radovi na rekonstrukciji pešačkih površina i trotoara u ulici Maršala Tita, gde se skoro 40 godina stari asfalt zamenjuje presovanim behaton elementima.„U okviru svojih redovnih aktivnosti JP „Direkcija“ sprovodi programske aktivnosti uređenja građevinskog zemljišta. Ono se sastoji u izgradnji i rekonstrukciji pešačkih površina i trotoara. Trenutno su u toku radovi u ulici Maršala Tita, od ulice JNA do ulice Narodnog Fronta. Radovi se vrše na nekih 400 kvadratnih metara. Ova ulica predstavlja primarni tok pešačkog saobraćaja u centru. Sve radove koje planiramo da uradimo na rekonstrukciji pešačkih površina i trotoara, kao i parkinga, odvijaće se fazno. Vrši se ugrađivanje presovanih behaton elemenata, koji su se pokazali jako dobro u upotrebi,a naročito kada dođe do pucanja nekih instalacija ispod njih - jako se lako demontiraju, a još lakše se mogu vratiti u prvobitno stanje. Završetkom svih ovih radova koji se tiču ambijentalne celine centra, centar će dobiti jednoobraznost po pitanju pešačkih staza i trotoara“ -izjavio je Ivan Bošnjak, direktor JP “Direkcija“ Novi Bečej.

Pored ovih radova, vršiće se još i radovi u ulici Ive Lole Ribara od ulice Maršala Tita do Petra Drapšina, kao i u samoj ulici Petra Drapšina, a takođe će se izvršiti i sanacija parkinga u ulici Maršala Tita.

„Ovi radovi su u okviru realizacije cilja i plana opštine Novi Bečej za naredne 4 godine, a to je unapređenje infrastrukture, što će svakako biti prioritet opštinske uprave. Prvo ćemo smanjiti sve troškove rebalansom opštinskog budžeta čime će mnogi korisnici opštinskog budžeta biti neprijatno iznenađeni. Planiramo da sva sredstva usmerimo na infrastrukturu, pre svega na kanalsku mrežu u Šušanju, uređenje centra i industrijske zone, i to ne samo u Novom Bečeju, nego i u ostalim naseljenim mestima opštine“ -rekao je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, te dodao: “U petak smo skoro "potonuli" i to za svega 10 minuta koliko je trajao pljusak kiše, što znači da je najveći prioritet Šušanjski sliv, u ulicama Dositejeva, Miloje Čiplića i deo Radničke“.

Izvođač radova je firma „Eko gradnja“ iz Zrenjanina, a ukupna vrednost svih predviđenih rekonstrukcija je oko 5 miliona dinara na nivou ove godine.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković