webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Kad Tisa cveta

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_LjubavTisaNB2016.jpgTokom vikenda, na samoj obali reke Tise u Novom Bečeju, održala se 7. - već tradicionalna manifestacija - „Kad Tisa cveta“.Tokom trajanja manifestacije grad poseti više hiljada gostiju iz inostranstva, Srbije i cele Vojvodine, pre svega zbog jedinstvenog događaja, koji se svake godine u ovo vreme dešava na reci, a to je „cvetanje Tise“. Naime, u ovih par dana, insekti koji 3 godine žive u mulju, na dnu reke, izlaze na površinu, stvarajući predivan prizor iznad reke dok izvode svoj let parenja. Na kraju dana oni uginu, zbog čega im je Tisa i život i smrt, a stariji ljudi to nazivaju „groblje na Tisi“.

Kao i prethodnih godina, posetioci su mogli provesti jedan  ugodan vikend na cvetnom Tiskom keju, probati razne đakonije u ponudi, kupiti  ljubavne suvenire, a i pustiti sveću niz reku pomislivši neku lepu ljubavnu želju.
 
Manifestaciju je organizovalo Udruženje građana Etnobazar.
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković