webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: IZLOŽBA CRTEŽA

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Izlozbacrteza_NB2016.jpgU sredu 15. juna, s početkom u 19 časova, u Galeriji "Selo" Doma kulture Novi Bečej, upriličiće se izložba crteža "Oko nekih ptica iz našeg velikog dvorišta". Autor izložbe je Dragan Simić Beli."Rođen na salašu koji odavno više ne postoji, negde na pola puta od Vrbasa prema Kuli, sa one strane Velikog bačkog kanala podno Telečke kose...
Rođen ili su me doneli neki vreli avgustovski vetrovi daleke 1957.g. a možda me je otac izvadio sa kantom vode iz širokog oka bunara.
Mojim venama teče, pomešana na ovoj plodnoj ravnici, krv gorštaka iz blizine izvorišta lekovite reke Sane i čvrstih grahovskih brda.
Ljubav, igra i nemir koji su tada posejani nikako nisu mogli da se smire, već godinama navaljuju i bujaju mislima, crtežima, pastelima i slikama.
Čime god se bavio sve ove godine, gde god bio, bez obzira na vreme i nevreme, crtež me je uvek pratio, prvo nesvesno još u mladosti, a kasnije potpuno jasno, svesno i namerno.
Bilo je samostalnih izložbi, bilo je mnoštvo učešća na kolektivnim izložbama, nagrada i pohvala, ali cilj je uvek ostajao isti, a to je iskreno zadovoljstvo rada, stvaranja, razmišljanja i osećanja.
Sebično i dovoljno samo sebi."

Dragan Simić

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković