webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Održana 2. sednica SO Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_so22016.jpgU utorak, 14.juna u Skupštinskoj sali je održana 2.sednica Skupštine opštine Novi Bečej, gde su odbornici raspravljali o 19 tačaka dnevnog reda.Najviše rasprave se vodilo o Donošenju izmene odluke o pravima u  socijalnoj zaštiti, o nelegalnom zakupu državne zemlje i o imenovanju v.d direktora Turističke organizacije.

„U dosadašnjem periodu predsednik opštine je imao neko svoje pravo, koje nije bilo u skladu sa zakonom, da svojom voljom, željom i nahođenju građanima deli jednokratnu socijalnu pomoć. Ta sredstva, odluku i sve što ide uz to smo prebacili Centru za socijalni rad, jer je to institucija koja se bavi pitanjem socijalne zaštite na nivou opštine. Ono što je zanimljivo, da je od 1.januara do 31.maja ove godine, Centar za socijalni rad za jednokratne pomoći potrošio negde oko 580.000 dinara,  a da je predsednik opštine sam potrošio 1,4 miliona dinara. Ja lično smatram da to tako ne treba i da to nije u skladu sa zakonom“-izjavio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Ono što je on još istakao tiče se nelegalnog zakupa državne zemlje, a to bi se rešilo time, što bi opština, zajedno sa Poljočuvarskom službom i organima bezbednosti ubirao useve sa nelegalno korišćenog državnog zemljišta, koje će se lagerovati i biće davani u humanitarne svrhe. Na taj način bi se sve ove nelegalne radnje stavile u zakonske okvire, a pomoglo bi se i sugrađanima.

Rasprave su se još vodile oko izbora v.d direktora Turističke organizacije, gde je Saša Dujin privremeno predložen za to mesto i oko imenovanja Komisije za budžetne finansije.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković