webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvorena izložba crteža 'Oko nekih ptica iz našeg velikog dvorišta'

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Izlozbacrteza_NB2016.jpgU sredu 15. juna, u Galeriji "Selo" Doma kulture opštine Novi Bečej, upriličena je izložba crteža "Oko nekih ptica iz našeg velikog dvorišta”, autora Dragana Simića Belog.Izložbu je otvorila Edita Zerebelji Tenji: „Težeći prema večnosti, sa svojim nemirom vijugavih linija, na papiru Dragana Simića se rađaju ptice posebnog kova. Dostojanstvene, šepure nam se ponosno, svojim svevidećim okom gledaju nas čas razdragano, čas cinično. Simićeve čudnovate ptice ne teže da polete u visine, tu želju prenose nama. Nemirom svojih vijugavih linija nesebičnio pružaju svoja imaginarna krila i pomažu nam da se vinemo u prošlost, budućnost i u beskraj, čija granica uvek ostaje beskrajno daleka, neuhvatljiva i većito nedostižna“.

Umesto uobičajene priče o autoru:

“Čime god se bavio sve ove godine, gde god bio, bez obzira na vreme i nevreme, crtež me je uvek pratio, prvo nesvesno još u mladosti, a kasnije potpuno jasno, svesno i namerno. Bilo je samostalnih izložbi, bilo je mnoštvo učešća na kolektivnim izložbama, nagrada i pohvala, ali cilj je uvek ostajao isti, a to je iskreno zadovoljstvo rada, stvaranja, razmišljanja i osećanja”


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković