webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej - grad sportskog duha

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_NBSport2016.jpgU subotu, 18. juna tokom 4. Vikenda sporta, Novi Bečej je sa skoro 1300 sportista-učesnika, postao grad sporta.Otvaranje ove tradicionalne manifestacije se upriličilo u Amfiteatru, da bi potom sportisti zauzeli svoja mesta u centru, gde su započeli takmičenja.

„Vikend sporta za Novi Bečej znači zdravu promociju života. Nastao je kao produkt entuzijazma i energije ljudi, koji su videli da bi ovakva jedna manifestacija u našem gradu lepo prošla i kroz ovu promocija okupila puno dece i omladinaca. Novi Bečej jeste sportski grad, i imamo sportiste na koje smo ponosni, između ostalog i Ranka Žeravicu, čiji će naslednici u Novom Miloševu osnovati Kuću košarke, a tu je i Zoran Erceg, proslavljeni reprezentativac. Takođe, tu su i naši kuglaši, koji su svetski rekorderi, državni reprezentativci, kao i mnogi drugi sportisti, na koje smo izuzetno ponosni“- izjavio je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, koji je ujedno i otvorio ovu manifestaciju.

Na vikendu sporta se okupilo oko 1300 sportista iz novobečejskih sportskih klubova i njihovih gostiju iz cele Vojvodine. Takmičilo se u 12 disciplina: muški i ženski rukomet, muška i ženska košarka, tekvondo, karate, boks, borilački sportovi, muški fudbal, odbojka u mešovitom sastavu, „Školica sporta“ predškolske ustanove i tenis-promocija Teniskog saveza Srbije.

„Sportski savez Vojvodine u svom članstvu ima 30 opštinskih saveza, s tim da u Pokrajini ima 46 opština, znači nedostaje još 16. Među tih 30 se nalazi i Sportski savez opštine Novi Bečej, koji je jedan od retkih opštinskih saveza, koji organizuje dan sporta u svojoj lokalnoj samoupravi. Ovaj dan je veliki dan sporta u Novom Bečeju, ne samo za male i velike sportove, nego za svu decu, od predškolskog do školskog uzrasta, jer se pokazuje koliko je velika baza sportista i da svaki sport ima budućnost, što dokazuje, da se olimpijski sportisti i pobednici se ne rađaju samo u Beogradu i Novom Sadu, nego u svim lokalnim samoupravama i svim manjim klubovima“-rekao je Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, te dodao:
 „Takođe, veliki je uspeh što će Novi Bečej, zajedno sa opštinom Bečej, biti domaćin Radničke olimpijade Vojvodine koja će se održati  2019. godine “.

Pokrovitelji manifestacije su lokalna samouprava i Spostski savez opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković