webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Razvijati i ostale grane turizma

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_intervju_Sasa_Dujin.jpgPromenom rukovodećeg kadra u Turističkoj organizaciji opštine Novi Bečej, uvedene su i neke promene u samom radu.

Naime, akcenat će i dalje biti na turizmu ali prvenstveno kroz prezentacije i pružanje podrške manifestacijama i dešavanjima u opštini Novi Bečej, kao i u razvijanju ostalih grana turizma.

„U junu sam imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije opštine  Novi Bečej, i još smo u fazi upoznavanja sa započetim projektima. Ovih dana je prethodni direktor predstavio i projekat Kamp naselje, koji je započet i odobren od Ministarstva za turizam i telekomunikacije, čija je vrednost 10 miliona. U nekom obimu ćemo nastaviti izgradnju Kamp naselja. Međutim, veoma je bitno da se napravi strategija sa svim rukovodećim organima opštine Novi Bečej koji su prisusutvovali  prezentaciji. Ugovorne obaveze koje je Turistička organizacija imala, a koje ne iskaču iz budžeta ćemo nastaviti“ -izjavio je Saša Dujin, v.d. direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

 Ono što se može očekivati, da će se sve vikend manifestacije realizovati, mada u malo drugačijoj formi. Već sam koncept organizacije „Velikogospojinskih dana-Gospojina 2016“ je drugačiji. Imenovan je organizacioni odbor od strane opštinske uprave, tako da Turistička organizacija nije više organizator te manifestacije, ali se u njihovim prostorijama održavaju sastanci svih radnih grupa koji su zaduženi za realizaciju cele aktivnosti. Isto tako će se raditi i vikend manifestacije, s tim što će organizatori biti određene institucije, mesne zajednice i udruženja, koje će imati svoje Organizacione odbore. U takvim programima Turistička organizacija će biti samo podrška i radiće na promociji turističke ponude na određenim promotivnim mestima.

„Uskoro idemo u Temišvar na poziv naše dijaspore, gde će biti prisutne i Turističke agencije  i organizacije Temišvara i Temišvarske županije, gde ćemo predstaviti Novi Bečej u okviru ponude Turističke organizacije Vojvodine. Imaćemo  svoj prostor i vreme za prezentaciju naših manifestacija, koje kreću od 15.jula pa do kraja godine, a 4.jula u Domu kulture će se održati Klaster potiskih gradova iz oblasti turizma, gde će biti pozvano i ugošćeno dvadesetak predstavnika opština koje se nalaze uz reku Tisu i koji imaju želju da nam se pridruže, a ujedno će biti pozvani i sva ona fizička i pravna lica iz opštine Novi Bečej, koji u nekom svom osnovnom ili dodatnom zanimanju imaju nešto što se može povezati sa turizmom“-dodao je Dujin.

Suština rada Turističke organizacije opštine Novi Bečej, je da se sa što manje izdataka urade kvalitetne manifestacije.

Manifestacije, koje još predstoje do kraja 2016. godine su: Multikulturalni vikend, Vikend Aleksandra Dujina, Opasuljivanje, Dani Bočara, Seoska slava Novo Miloševo-Štrudlijada,  Adrenalin park, Tiska Akademija Akvarela, Sent Ištvan, Velikogospojinski dani, Konekt festival, Velikogospojinska bućka,Vikend tiskih kapetana, Srednjovekovni festival Arača, Dani Teodora Pavlovića, Dani Laze Telečkog, Festival komedije, Ričaj festival, Festival ždralova, Varaličarski kup i Tisa 63 manić.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković