webinfo

A+ A A-

Članci

Licitacija poljoprivrednog državnog zemljišta u svojini opštine Novi Bečej

njiva.jpgU ponedeljak i utorak, 4. i  5. jula,  u Novom Bečeju i u Bočaru  će se održati licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta u svojini opštine Novi Bečej.


“Na osnovu Zakona o poljoprivrednom zemljištu predsednik opštine je doneo Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta i objekata u državnoj svojini opštine Novi Bečej. Na osnovu te odluke je raspisan oglas  za javnu licitaciju za davanje u zakup. Ukupan predmet licitacije u ovom licitacionom krugu je 3038 hektara zemlje” - rekao je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.
Uslovi licitacije
Za fizička lica: da je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje 3 godine, sa prebivalištem najmanje 3 godine u katastarskoj opštini na kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa, i koje je vlasnik najmanje 0,5 hektara poljoprivrednog zemljišta.
Za pravna lica: da je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu najmanje 3 godine, koje je vlasnik poljoprivrednog zemljišta najmanje 10 hektara u katastarskoj opštini u kojoj se nalazi zemljište koje je predmet zakupa i ima sedište na teritoriji jedinice lokalne samouprave kojoj pripada ta katastarska opština.
Period zakupa je jedna godina.
Javno nadmetanje će se održati u ponedeljak, 4.jula, u skupštinskoj sali opštine Novi Bečej za  katastarsku opštinu Novi Bečej i za katastarsku opštinu Kumane, a u utorak, 5.jula, u zgradi Mesne zajednice u Novom Miloševu za katastarsku opštinu Novo Miloševo i za katastarsku opštinu Bočar. Javna nadmetanja počinju u 9 časova.
Rok za podnošenje dokumentacije za prijavljivanje je do 1. jula, do14 časova.
“Pozivamo sve zainteresovane ponuđače da uplate depozit i učestvuju u javnom nadmetanju. Ovim putem želimo smanjiti i iskoreniti uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta i ponuditi ponuđačima da na legalan način obrađuju svoje parcele” - rekao je Živa Jakovljev, predsednik Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini opštine Novi Bečej.

Kontakt osoba je Marija Čejtei u opštinskoj administraciji, zadužena za postupak izdavanja državnog zemljišta.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković