webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Multikulturalni vikend

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Multi2016.jpgU subotu, 25.juna, na letnjoj pozornici kraj Tise upriličena je manifestacija „Multikulturalni vikend“ uz 170 učesnika folklornih grupa iz Novog Bečeja.-Večeras su trebali nastupiti sve folklorne grupe opštine Novi Bečej. Međutim ovog puta KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana i KUD “Teodor Pavlović” iz Novog Miloševa nisu bili u mogućnosti da se odazovu pozivu. Inače, KUD “Bećarac” se večeras predstavio sa tri grupe i to sa malim Poletarcima, koji su igrali igre iz Srbije, zatim su nastupali veterani-rekreativci sa igrom iz Šumadije i standardno izvođački ansambl, deca koja su već dosta godina samnom i koja su odigrala igru iz Crne Trave i igru pod nazivom “Bugarka”- izjavila je Olja Blažin, predsednik KUD “Bećarac” Novi Bečej.

Prema rečima Saše Dujina, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ova manifestacija je zaista interkulturalna, pošto na ovim prostorima žive pripadnici raznih nacija.
- Ovaj događaj je samo dokaz da svako neguje svoju tradiciju. Ovde svi međusobno mogu naučiti i nešto novo o običajima i kulturi, istakao je Dujin.

Na manifestaciji su nastupili: MKUD “Jokai Mor” Novi Bečej, KUD “Bećarac” Novi Bečej. 

Glavni pokrovitelj manifestacije je opština Novi Bečej, organizaciju su pomogli Turistička organizacija i Dom kulture opštine Novi Bečej, kao i predstavnici KUD-ova.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković