webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Ojačavanje kolovoznih konstrukcija u opštini

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN7756.jpgOd ponedeljka, 20.juna počeli su radovi na ojačavanju kolovozne konstrukcije, pojačanom održavanju i sanaciji udarnih rupa u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej.-U skladu sa Zakonima o javnim putevima, JP “Direkcija“ Novi Bečej vrši održavanje i zaštitu putne mreže na teritoriji opštine Novi Bečej. Ove godine smo krenuli sa radovima održavanja saobraćajnica na celoj putnoj mreži, koja sadrži 160 km. Radovi se vrše u sva četiri naseljena mesta naše opštine. Trenutno smo u Novom Bečeju, gde vršimo ojačavanje kolovozne konstrukcije, pojačano održavanje i sanaciju udarnih rupa. Iako su sredstva za održavanje te putne mreže izuzetno mala, ove godine smo uspeli ojačati kolovoznu konstrukciju na površini od oko 3000 kvadratnih metara,  uspeli smo  izvršiti sanaciju udarnih rupa na oko 1900 kvadratnih metara, a izvršićemo još i stabilizaciju bankina sa struganim asfaltom na površini od oko 2000 kvadratnih metara - izjavio je Ivan Bošnjak, direktor JP „Direkcija“ Novi Bečej.

Ojačavanja kolovoznih konstrukcija su se izvršila u Kumanu, Novom Miloševu, Bočaru i u Novom Bečeju - u ulicama Štrosmajerova, Ivana Milutinovića, Obilićeva, Svetozara Miletića.

-Ove godine nam je puno pomogla i Mesna zajednica Novi Bečej, koja je svoja sredstva iz samodoprinosa opredelila za održavanje i izgradnju putne infrastrukture -dodao je Bošnjak.

Izvođač radova ove godine je konzorcijum, čiji je nosilac d.o.o „Put- invest“ PZP Bački Petrovac.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković