webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Nove radne prostorije Udruženja „Knap“

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Knapradovi.jpgU subotu, 25.juna članovi Udruženja „Knap“ počeli su sa preseljenjem svojih rukotvorina iz stare prostorije, u novu i veću.Naime, prostorija, koju su do sada koristili postala je premala za izradu svih ručnih radova i mašina.
„Preselili smo se u zasebne prostorije u istoj zgradi. Ovo je nekada bio stan sa dve prostorije. Predvideli smo da će u jednoj od te dve biti radionica za dekupaž i slikanje, a u drugoj prostoriji će se odvijati radionica šivenja, tkanja, izrada jorgana i sve ono što smo dugoročno planirali, a od čega nismo odustajali. Trenutno smo okupirani renoviranjem i nabavkom materijala za renoviranje i nadam se da ćemo uspeti u tome“ -rekla je Nadica Josimović, predsednica Udruženja i dodala: “Mi smo od kada smo sve ovo započeli „narasli“. Ovde se sastajemo, družimo, razmenjujemo iskustva“.

Udruženje ima još puno planova. Pošto u ovim novim prostorijama postoji i kuhinja, napraviće se jedan špajz, gde će se raditi banatska zimnica za degustaciju - za goste i za članove.
Do sada je bilo dve grupe, ali od skoro se formirala i treća grupa za „makrame“ -pletenje kanapa, za držače za saksije, a i za bižuteriju i kaiševe.

Još jedna grupa postoji i u Bočaru, koja veoma dobro napreduje, i koja se već sada priprema za Dane Bočara, gde će biti organizatori Etno bazara.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković