webinfo

A+ A A-

Članci

MEHRAD ATAŠI: NOVI BEČEJ IDEALNO MESTO ZA ŠKOLU KOŠARKE

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_AtashiNB.JPGU četvrtak,  30.juna opštinu Novi Bečej je posetio Mehrad Ataši, vlasnik škole košarke iz Irana, izrazivši želju da otvori školu košarke u Srbiji.Njegov kontakt i veza sa Srbijom je srpski košarkaš Zlatko Jovanović, poreklom iz Novom Bečeja. Na prijemu kod predsednika opštine Novi Bečej, razgovaralo se o sportskim kapacitetima i o otvaranju škole košarke.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde u Novom Bečeju. Puno sam putovao po Srbiji sa svojim nacionalnim b_320_203_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Atashi.JPGkošarkaškim klubom, ali s obzirom da imam jako dobrog prijatelja ovde - Zlatka Jovanovića koji mi puno pomaže, odlučio sam doći u Srbiju i ovde osnovati svoju školu košarke. Iskreno se nadam uspešnom poslovanju, kao i da će deca ovde puno naučiti o košarci, samim tim što je Srbija zemlja, koja ima najbolje košarkaše po celom svetu. U vašem gradu se osećam veoma prijatno, pošto je veoma lepo i prijatno ovde. Uslovi koje nudite i smeštaj su izuzetno dobri i odgovarajući za profesionalno bavljenje košarkom. Ovo bi bila prva godina kada možemo dovesti decu u jedan od kampova ovde u zemlji i započeti naš rad. Iskreno se nadam da ćemo zajedno poslovati i mislim da ovaj grad ima potencijal za košarku, za profesionalno bavljenje, za omladinu, za košarkaški kamp-od najnižeg do najvišeg nivoa bavljenja košarkom. Nadam se da ćemo sarađivati i raditi zajedno. Takođe je prelep osećaj dovesti ovde nekoga iz Azije, jer pre 5 ili 10 godina to nije bilo moguće. Sada je prijateljstvo među našim zemljama dobra prilika da nastavimo posao i učvrstimo vezu u sportu” -izjavio je gospodin Mehrad Ataši, te dodao:
”Moram vam reći da su u poslednjih 8 godina naši nacionalni treneri Srbi. Imam iskustvo u radu sa srpskim trenerima u nacionalnom timu. Iran je osvojio najviše titula u proteklih pet ili deset godina, mi smo šampioni Azije, imamo dobre klubove i federaciju. Iskreno se nadam, da ću već prilikom sledećeg dolaska sa sobom povesti omladinu, pa čak i profesionalne igrače”.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković