webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Odmuljavanje i čišćenje kanala u ulici Petefi Šandora

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_OdmuljavanjNB2016.jpgU četvrtak,  30.juna, pristupilo se poslovima odmuljavanja i čišćenja kanala u celoj ulici Petefi Šandora, gde je inače i glavni kanal u koji se sliva voda iz atmosferske kanalizacije svih sporednih ulica.

 

Zbog obilnih padavina koje su zadesile Novi Bečej u poslednjih mesec dana, po hitnom postupku su počeli radovi na čišćenju kanala u onim ulicama, koji su glavni odvođači kišnice u gradu.

„Nedavno smo u dva navrata imali izuzetno obilne padavine što je prouzrokovalo „poplave“ u Novom Bečeju, a sve kao posledica dugogodišnjeg neodržavanja kanalske mreže. Trenutni prioritet je pročišćavanje kanalske mreže, jer je neponovljivo da građani opet „plivaju“ ako padne kiša. Ovo je prvi korak uređenja tog dela infrastrukture i radovi su privremeno i prioritetno rešenje. Šušanjski sliv sam po sebi iziskuje oko 70 miliona dinara, što opština u ovom trenutku ne može da priušti, ali je ipak napravljen prvi korak“ -izjavio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Osim ulice Petefi Šandora, markirane su i ulice Dositejeva, Čika Ljubina (kanal od Dositejeve ulice koji prolazi kroz bašte građana), početak Radničke, deo Ive Lole Ribara, 8.Marta, Marka Oreškovića

„JP “Komunalac“ kao i prethodnih godina ima kapaciteta da odradi ovakve poslove. Konkretno, ova ulica je odmuljivana pre pet godina, međutim, svedoci smo, koliko je za ovo vreme ponovo nastalo mulja, i to uglavnom fekalnog. Radovi u ovoj ulici će trajati maksimalno 10 dana, a kanali će biti potpuno prohodni. U Novom Bečeju su markirana još neka mesta, uglavnom gde se nalaze glavni vodovi za odvođenje vode iz naseljenog mesta“ -rekao je Miloš Zvekić, direktor JP“Komunalac“ Novi Bečej.

Apeluje se na građane, da ne zatrpavaju kanale ispred svojih kuća.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković