webinfo

A+ A A-

Članci

Opasuljivanje u Novom Bečeju

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN7913.JPGU subotu, 23.jula, pored reke Tise, održano je 14. Opasuljivanje u Novom Bečeju. Na takmičenju su svoje veštine u kuvanju pasulja prikazale 32 ekipe iz opštine Novi Bečej.

 

„Ovo je jedna porodična manifestacija opštine Novi Bečej, a trenutno imamo i jednu ekipu iz Bečeja. Zadovoljan sam realizacijom, međutim, žao mi je što ovo nije realizovano 16.jula,kada je i predviđeno, jer je u međuvremenu 10 ekipa otkazalo svoje učešće zbog manifestacije „Dani Bočara“. Za osvajače prva tri mesta su predviđeni pehari i diplome, kao i nagrade sponzora“ -izjavio je Saša Dujin, v.d. direktor Turističke organizacije Novi Bečej.

Za dobru atmosferu učesnika se pobrinuo gradski bend „Ova noć“ iz Kikinde, a nastupio je i KUD “Bećarac“ iz Novog Bečeja, kao i glumci iz Amaterskog pozorišta.

Prvo mesto je osvojila ekipa JP “Komunalac“, drugo ekipa „BB Pasulj“, a treće mesto je pripalo ekipi „Na brzinu skupljeni“.

Pre 14 godina ovu manifestaciju je započelo Amatersko pozorište iz Novog Bečeja, da bi je u međuvremenu preuzela Turistička organizacija. Ove godine je Amatersko pozorište vraćeno u organizatore, tako da su organizatori ovogodišnje manifestacije „Opasuljivanje 2016“ opština Novi Bečej, Turistička organizacija Novi Bečej i Amatersko pozorište iz Novog Bečeja.

Sponzor manifestacije je knjižara „Acenta“ iz Bečeja.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković