webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Crveni krst podelio jednokratnu pomoć

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_CKNB.jpgU utorak 26. jula Crveni krst je podelio jednokratnu pomoć socijalno ugroženim porodicama iz  Novog Bečeja, a ovih dana akcija se nastavlja i u ostalim naseljenim mestima opštine.


„Crveni krst je danas počeo distribuciju paketa hrane, higijene i po 10 kg brašna za porodice koje su najugroženije na teritoriji cele opštine, a to su višečlane porodice sa puno dece, zatim staračka domaćinstva, invalidi i penzioneri sa niskim penzijama. Crveni krst je kao i prethodnih godina dobio 200 paketa, od čega ćemo danas za Novi Bečej podeliti 80 paketa, sutra u Novom Miloševu 50, zatim u Bočaru 30 i u Kumanu 40 paketa. To su količine sa kojima raspolažemo, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad i mesnim zajednicama smo usaglasili spiskove po kriterijumima, koje je odredio Crveni krst Srbije“-izjavio je Momir Dimitrijević, sekretar Crvenog krsta Novi Bečej, te dodao: “Imamo još neke nove kriterijume, po kojima korisnici Narodne kuhinje nemaju prava na paket. Na taj način pokušavamo, a delimično i uspevamo da obezbedimo veći broj korisnika-porodica i članova. Po završetku podele paketa, napravićemo izveštaj i poslati Crvenom krstu Srbije“.

Takođe, Crveni krst Novi Bečej dobija i 10 osnovnih artikala za Narodnu kuhinju, koja radi 6 meseci u toku zimskog perioda, mada se ove godine radilo 2 meseca duže - i u aprilu i maju. Narodna kuhinja počinje sa radom 1.oktobra, a lokalna samouprava finansijski pokriva program kuhinje.
Crveni krst Novi Bečej inače deli i odeću i obuću, naročito deci, a to se radi konstantno u periodu kada radi Narodna kuhinja, jer su korisnici kojima je to potrebno, svakog dana tamo.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković