webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Projekat ‘Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Projekatmladi2.jpgGrad Kikinda u partnerstvu sa Opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat (RCR Banat) je započela realizaciju projekta “Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih”, finasiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

 

Tim povodom je u sredu 27. jula, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, predstavljen “Javni poziv za učešće mladih nezaposlenih lica na obukama iz oblasti moderne poljoprovrede i zanatstva” koji su predstavili Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, te Kristijan Lukić i Jovana Vokić, stručni saradnici na projektu.

“Opština Novi Bečej je partner u projektu „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih“, koje najvećim delom finansira Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije. Ovaj projekat predstavlja šansu mladim, nezaposlenim licima do 30 godina starosti, da steknu određene veštine u modernoj poljoprivredi i zanatstvu. U realizaciji projekta će biti uključeno 20 nezaposlenih lica koji će proći teorijsku obuku, a od kojih će 10 najboljih biti zaposleno na 3 meseca u preduzećima opštine Novi Bečej” -izjavio je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Projekat „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih“ teži da doprinese smanjenju dugoročne nezaposlenosti u regionu, a kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem opštine Novi Bečej za kreiranjem uslova za brži ekonomski razvoj opštine, putem razvijanja i implementacije mehanizama za podizanje kapaciteta i zapošljivosti mladih, odnosno povećanja usklađenosti znanja, veština i kompetencija nezaposlenih sa potrebama tržišta rada. Projekat će uspostaviti strukturu koja će pomoći mladima da obezbede sebi stalno zaposlenje podstičući ih da ostanu u svojoj lokalnoj zajednici, pre svega kroz kreiranje međusektorskog partnerstva na lokalu i kombinaciju teorijskih i praktičnih programa obuka.

Projektom je predviđeno da 20 mladih nezaposlenih lica sa teritorije opštine Novi Bečej, koji se nalaze na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađa obuku iz oblasti moderne poljoprivrede i zanatstva, u trajanju od deset dana. Nakon završenih teorijskih obuka, 10 njih će biti upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća. Radna praksa će biti finansirana od strane projekta u bruto iznosu od 24.000,00 dinara, a mlada nezaposlena lica će imati priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i steknu stalno zaposlenje.

Realizacija projekta traje 8 meseci, a ukupna vrednost projekta je 3.156.000,00 dinara.

Rok za prijavu je 15.avgust 2016. godine, a prijave se podnose u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Novi Bečej.
Posle teorijske obuke svih 20 osoba će dobiti sertifikat da su prošli obuku.

Kontakt detalji:
Kristina Kočiš – lokalni asistent na projektu, telefon: 772-320, lokal 113, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na opštinskom sajtu: http://novibecej.rs/index.php/dokumenti-za-preuzimanje/partnerstvom-do-prof-ostvarenja-mladih

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković