webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ U UŽEM IZBORU ZA TITULU 'GRAD U FOKUSU 2016'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_FokusNB2016.jpgOpština Novi Bečej ušla je, uz još devet gradova sa teritorije Republike Srbije, u fazu predselekcije u okviru novog programa Ministarstva kulture i informisanja “GRADOVI U FOKUSU 2016”.

 

Program je osmišljen tako da omogući lokalnim samoupravama da u saradnji sa institucijama i organizacijama civilnog društva unaprede kapacitete u kulturi i svoje kulturne ponude. Tim povodom, komisija ovog resornog ministarstva u sastavu: Aleksandra Fulgosi, v.d. pomoćnika ministra Sektora za kulturno nasleđe, Đurđijana Jovanović, samostalni savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije i Miroslava Turković, savetnik u Sektoru za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture, posetila je opštinu Novi Bečej i izvršila uvid u stanje na terenu. Tom prilikom su posećeni: Narodna biblioteka, Dom kulture, Muzej “Glavaševa kuća”, Arača, Muzeji “Kotarka” i “Žeravica”, Banatski kulturni centar i Zoološki vrt Dragana Jorgina.

Članicama komisije prikazani su segmenti projektnog programa opštine Novi Bečej, koji pored navedenih lokacija obuhvata i niz drugih lokaliteta, kao i više manifestacija u svim naseljenim mestima opštine. U narednom periodu komisija će izvršiti nastavak selekcije, a one lokalne samouprave koje budu ponele titulu “GRAD U FOKUSU 2016” biće prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postati vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

izvor: opština Novi Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković