webinfo

A+ A A-

Članci

Regata uplovila u novobečejsku marinu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Regata2016.jpgU utorak, 2.avgusta u popodnevnim časovima, a četvrtog dana plovidbe, regata od 70 plovila usidrila se na obali reke Tise u Novom Bečeju.

 

Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova ističe da je ovo četvrta regata po redu, pod nazivom “Reka”.
„Regata je ove godine prvi put međunarodna, zbog čega smo izuzetno srećni. Prijavljeno je 70 plovila, 200 ljudi će biti kod vas na obali. Ovo nam je treći put da smo na obali u Novom Bečeju. Ovogodišnja regata traje 15 dana, ukupno 420 kilometara, a svaki dan smo u drugom mestu, s tim da ćemo u Segedinu boraviti 3 dana. Regata će se zvanično završiti 13.avgusta u Starim Banovcima, gde će se učesnicima regate napraviti mali doček. Tada ćemo ujedno podeliti nagrade, družiti se malo i sabirati utiske i svakako praviti planove za narednu godinu. Nagrade su u vidu zahvalnica i pehara, i to po zaslugama, jer mi u toku regate vidimo kome ćemo i po kojoj klasifikaciji deliti nagrade. To su neke simbolične nagrade, a koje oni skupljaju kao uspomenu. Ovom prilikom bismo se zahvalili Turističkoj organizaciji Novi Bečej što nam je u tako prijatnoj atmosferi izašla u susret“.

Svi učesnici regate su iz Srbije, a međunarodna je iz razloga što prvi put izlaze van granica Srbije. Najviše učesnika ima iz Beograda i Novog Sada, zatim iz Sremske Mitrovice, ali i iz još mnogih gradova, s tim da se mnogi usput ukrcaju na brod kod svojih drugova i poznanika. Ono što je još specifično, je da se svake godine menja ruta puta, a učesnici regate obilaze znamenitosti mesta u kome se usidre.

Saša Dujin, v.d. direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej kaže da je učesnicima regate spremljen zanimljiv doček i program.
„Učesnici će imati prilike da probaju pobednički pasulj sa naše manifestacije “Opasuljivanje”, a osim toga organizovan je zajednički obilazak centra i muzeja Glavaševa kuća, gde ćemo naše goste upoznati sa znamenitostima Novog Bečeja“.

Regata u našem gradu ostaje do ujutro u 9 časova, kada nastavljaju dalje svoj put.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković