webinfo

A+ A A-

Članci

Održana Seoska slava 'Sveti Ilija' Novo Miloševo - 2016

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_trudkla.jpgOd nedelje 31.jula do utorka 2.avgusta, u Novom Miloševu je upriličena već tradicionalna Seoska slava „Sveti Ilija“ sa raznim zanimljivostima.

 

Seoska slava u Novom Miloševu je već dugi niz godina poznata po manifestaciji „Festival štrudle“, gde najbolje domaćice demonstriraju svoje znanje u pripremanju što ukusnijih štrudli. Ove godine su se unele i neke novine, a to su bile štrudle sa malinama, lešnikom i kupinama za koje se moglo i licitirati. Prihod je bio namenjem udruženju žena Novo Miloševo.

Drugog dana slave se održalo takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić”, gde su se kuvari takmičili u pripremanju najukusnije čorbe. Ove godine je titulu najboljeg poneo Dušan Lukin iz Kikinde. Nagrada je bila kotlić sa tronožcem od 25 litara.

U okviru tri dana manifestacije, meštani i posetioci su mogli uživati i u raznovrsnim kulturno-umetničkim programima, u raznim takmičenjima , kao i u koncertima Ane Bekute i Nataše Bekvalac.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković