webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Održan 4. Adrenalin park - Humanitarni vikend

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN7992.jpgTokom vikenda, od 5. do 7. avgusta, u Novom Bečeju pored Tise u delu marine, održan je 4. Adrenalin park - Humanitarni vikend ekstremnih sportova.

 

Ovo je već četvrta prilika da se u Novom Bečeju skupe instruktori i njihovi učenici, kao i ljubitelji ekstremnih sportova, kojima su sportovi fizičke i psihičke izdržljivosti postali deo svakodnevnice.

„Trenutno je prisutno oko 13 učesnika, koji su na dvodnevnom i jednodnevnom kampu od subote, pošto su njih nekoliko, koji su bili ovde jedan dan, već otišli. Oni su, kao i svi učesnici bili oduševljeni. Sistem u organizaciji za sve discipline koji smo postavili obuvata oko 50 do 80 ljudi dnevno u kampu, međutim ovi vremenski uslovi su nam malo poremetili planove. Mogu reći, da je od svih disciplina ronjenje jedina disciplina, koja je malo zahtevnija i gde postoji procedura koja se mora ispratiti, pošto se tu mora obući, opremiti, raspremiti i uputiti u neki intra zaron, izvesti zaron i vratiti se nazad-sigurno i bezbedno“-izjavio je Aleksandar Dujin, glavni organizator kampa.

U kamp su tokom vikenda došle ekipe iz Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, iz Bosne i Hercegovine.
Za svaku disciplinu su bili prisutni licencirani i vrhunski profesionalni instruktori i to iz: streličarstva, Slack-line-a, masaže (SUJOK, Raiki, Kiropraktik, Relaks, Šiatcu), obuke prve pomoći, obuke istraživanja u prirodi, alpinizma, paintballa, bacanju noževa, borilačkih veština i ronilaštvu. Jedino se letenje motorizovanim zmajem moralo otkazati zbog jakog vetra.
Bezbednost učesnika je za organizatore u svakom trenutku bila na prvom mestu.

„Možemo slobodno reći da je kamp internacionalan. Organizacija je uspela, nismo imali nikakvih propusta, sem meteoroloških uslova, na koje ne možemo uticati“-dodao je Dujin.

Kompletni prihodi od učesnika kampa se dodeljuju maloletnoj deci oboleloj od dečije paralize iz Novog Bečeja, Filipović Mini i Kamberović Saši.

Pokrovitelji manifestacije: opština Novi Bečej, MZ Novi Bečej, „Promes“, Leskovački roštilj“ M&M“, „Gazdinstvo- domaći proizvodi“, „MIBAX“,Apoteka „Demetra“, „Well war“, Diskototeka „Anki“, knjižara „Miki“, Dr.Kristian,Cvećara „Aqua shop“, SZTRK „Mobilbox“, Menjačnica „San“, „La Fantana“, „Pit Stop“, „KIKA The BOSS“.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković