webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvorena izložba 20.saziva Tiske Akademije Akvarela

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN8069.jpgU ponedeljak, 8.avgusta u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej upriličeno je otvaranje izložbe 20.saziva Tiske Akademije Akvarela.

 

Jubilarni 20.saziv likovne kolonije TAA se održao prošle godine od 15. do 20.avgusta, kada su slikari u galeriji „TAA“ stvarali svoja dela, a koja je tokom tih pet dana pretvorena u otvoreni atelje. Učestvovalo je 9 slikara, a rezultat njihovog rada je bilo 29 novih akvarela, koje su sada izložene ljubiteljima umetnosti.

„Od 8. do 12.avgusta u Domu kulture imamo 21.saziv likovne kolonije Tiske Akademije Akvarela i kao što smo prošle godine i obećali, napravili smo iskorak, jer je prošle godine bila dvadesetogodišnjica i slavili smo dve decenije postojanja pomenute likovne kolonije, a taj iskorak se ogleda u tome što ćemo sada, na početku 21.likovne kolonije otvoriti izložbu i prikazati dela 20 saziva. Od danas imamo priliku da uživamo u delima, koja su nastala na prošlogodišnjoj Tiskoj Akademiji Akvarela“-izjavio je Novica Blažin, direktor Doma kulture opštine Novi Bečej.

Slike sa ove izložbe su dela Tibora Nađa, Branislava Stojančeva Paše, Edite Zerebelji Tenji, Dimitrija Kolarevića, Aleksandra Saše Bogdanovića, Ivana Grozdanovskog, Vanje Popovića, Bojana Savića i Jelene Tijanić Savić.

Izložba će biti otvorena u galeriji „Selo“ u narednih mesec dana, a potom će biti preseljena u galeriju TAA.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković