webinfo

A+ A A-

Članci

Glumom protiv vandalizma

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_proba2.jpgUdruženje građana „Radionica snova“ iz Novog Bečeja, već nekoliko godina unazad sarađuje sa mladima sagledavajući njihove probleme, i zajedno sa njima stvara pozorišne predstave uz koje prenose pozitivne i korisne poruke svojim vršnjacima.

 

Udruženje je oformljeno 2004. godine,pr eregistrovano 2011. godine, a članovi su đaci 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci.
Ove godine se rade dve predstave, jedna se bavi temom vandalizma, a druga je klasična priča o borbi protiv narkotika. Predstava, koja se sprema je „Deca sa stanice Zo“.

„Očekujemo da ćemo do kraja oktobra publici uspeti da prezentujemo jednu od dve predstave izvevši je u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej, pošto sve što radimo je u saradnji sa ovom ustanovom. Nakon toga sledi predstava na temu vandalizma, a čiji je radni naslov „Za neko lepše sutra“-rekla je Edita Zerebelji Tenji, predsednica udruženja, te dodala:
„Imamo uspešnu saradnju sa Monjom Jovanov i sa Timeom Čajka, sa kojima razmenjujemo iskustva i pomažemo jedni drugima. Udruženje nema veliki broj aktivnih odraslih članova, već se više koncentrišemo na to da imamo što više aktivne dece, koja će učestvovati u radu i koja će predstavljati buduću srž udruženja, i koja će imati snagu i znanje da upijajući u sebe svo naše znanje, ideje i priče prenesu dalje. Aktivno sarađujemo sa školama, čak su deca insistirala da se aktivno bave glumom, a neka od njih su stekla već dovoljno znanja da krenu u neke ozbiljhnije vode. Ono što je meni veoma drago, da smo stigli do faze, kada se već uveliko vide rezultati rada sa tom decom, da su probe sa njima pravo uživanje, jer osim što su inicijatori, imaju sjajne ideje i rešenja, scenski razmišljaju, što je u pozorištu izuzetno bitno“.

Svi oni koji se žele priključiti udruženju i aktivno učestvovati u njegovom radu mogu se obratiti na Facebook profilu Editi Zerebelji Tenji, kao i preko prijatelja koji su već aktivni članovi.

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_proba1.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković