webinfo

A+ A A-

Članci

MARATONSKA, OSMOČASOVNA SEDNICA NOVOBEČEJSKOG PARLAMENTA

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_3sednicanb.jpgU utorak, 23.avgusta održana je "maratonska", 3.sednica Skupštine Opštine Novi Bečej, koja je trajala skoro 8 sati! Sednica je nekoliko puta prekidala rad zbog nedostatka kvoruma, a sami odbornici su bili vidno iznervirani trajanjem i prepucavanjima nekolicine.

 

Odbornici su pred sobom imali 33 tačke Dnevnog reda, a samo o trećoj tački, odnosno o usvajanju Izveštaja o prihodima i rashodima budžeta opštine Novi Bečej za period od 01.01. do 30.06.2016 godine, raspravljalo se nešto više od 2 sata. Polemika se proširila i na opštinski dug, gde je predsednik opštine Saša Maksimović istakao da projekte poput "AD Srbijavoz", "Kuglana", "Kružni tok" i "Biciklistička staza" nije potrebno realizovati, što je, sa druge strane, opozicija demantovala.

U okviru sednice, doneto je i Rešenje o postavljanju pomoćnika predsednika Skupštine, te će ovu funkciju obavljati Ilia Laslo. Imenovana su i dva nova odbornika sa liste LSV, Dragan Vlajkov i dosadašnja direktorka Doma zdravlja Anđelka Korovljev, koja je podnela ostavku na tu funkciju i prihvatila odbornički mandat. Kao vršilac dužnosti novobečejskog Doma zdravlja postavljen je dr Ivan Zec.

Predsednik opštine Novi Bečej je pohvalio demokratsku raspravu u skupštini.
„Za pohvalu je i parlamentarizam i samo učešće odbornika. Sa druge strane, uopšte se nije raspravljalo o 3.tački dnevnog reda, nego o potrošnji, odnosno, da li je opština u dugovima, da li je neko ugovorio obaveze pre mene ili nije, kolike su te obaveze. Prvo se vodila polemika o deficitu u budžetskoj kasi, da bi se na kraju raspravljalo o dnevno političkim temama, odnosno, ko je kakav i tome slično. No, ipak i to je deo "kakvog-takvog" parlamentarnog života“ -izjavio je Maksimović.

Sve u svemu, maratonsku sednicu novobečejskog parlamenta obeležilo je prepucavanje nekoliko odbornika iz opozicije i vlasti, kao mnoštvo odstupanja sa dnevnog reda.

b_670_502_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_3sednicanb2.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković