webinfo

A+ A A-

Članci

‘Izložba u toku’ Nadice Josimović

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_NadicaJosimovicIzlozba.jpgU četvrtak, 25. avgusta u Kafe klubu "Skladište", upriličena je druga “neobična” samostalna izložba Nadice Josimović, pod nazivom "Izložba u toku".

 


“Ovo je malo neobična izložba za ove naše prostore i naše mesto. U zadnjih nekoliko godina se intenzivno bavim slikarstvom i ukrašavanjem raznih upotrebnih predmeta iz svoje okoline. Ovo je moj skromni doprinos našem prelepom gradu. Želja mi je da se okupi određenih broj ljudi u ovom lokalu, da se malo družimo i ulepšamo današnji dan”- izjavila je Nadica Josimović, slikarka i autorka izložbe,

Nadica je inače i predsednica Udruženja “Knap”, koje se takođe bavi ukrašavanjem raznih predmeta i oživljavanjem starih ručnih zanata. Ona se slikarstvom bavi već oko 10 godina i to pretežno akrilnom tehnikom.
Takođe, svima dobro poznate “oslikane kante za smeće” na Tiskom keju, njen prošlogodišnji rad koji još uvek ukrašava šetalište. Od ove godine gradu je ulepšala sa još 6 kanti koje će biti postavljene u centru grada blizu osnovne škole.
Prvu izložbu je imala pre dve godine, kada je akcenat bio na ukrašavanju starih kofera, a u zadnjih par godina je radila jednopotezno slikanje, koje je zahtevalo puno rada i vežbe.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković