webinfo

A+ A A-

Članci

SAOPŠTENJE OO SNS NOVI BEČEJ

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_SNSNB_Logo.jpgNa optužbe Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata (LSV) u Novom Bečeju i njegovog predsednika, a bivšeg predsednika opštine Novi Bečej, Saše Šućurovića, koje je danas objavila jedna novinska agencija, Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Bečeju, izdao je sledeće saopštenje:


„Postavlja se pitanje da li je optužbe na račun sadašnje opštinske vlasti izneo isti Saša Šućurović za koga je Agencija za borbu protiv korupcije predložila razrešenje sa funkcije koju je obavljao, zbog prebacivanja budžetskih sredstava i sredstava građana opštine Novi Bečej sopstvenom ugostiteljskom objektu, koji je pri tome nelegalno izgrađen. Postavlja se, takođe, pitanje bivšem predsedniku opštine Novi Bečej, Saši Šućuroviću, kako to da sa istim kvalitetom, manifestacija „Gospojina“ može da košta duplo manje nego onda kada je on bio predsednik opštine, odnosno zašto ovogodišnja manifestacija košta 20 miliona dinara, dok je prethodna koštala čak 40 miliona dinara.
Po prvi put lokalna vlast, zajedno sa organizacionim odborom Velikogospojinskih dana, podneće građanima izveštaj nakon manifestacije, kao i poreskoj upravi. Zašto to Šućurović i njegovi saradnici nikada ranije nisu uradili, ostaje neobjašnjeno. Izveštaj nikad pre nije dostavljen ni građanima, ali ni poreskoj upravi, iako je to od Šućurovića traženo. Izveštaj će detaljno pokazati utrošak novčanih sredstava za organizaciju Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju.
Što se tiče navoda da je opština Novi Bečej u suficitu, kada su budžetska sredstva u pitanju, jasno je da se Šućurović, iako je četiri godine bio predsednik opštine, očigledno ne razume dovoljno u ekonomiju, jer ne shvata osnovnu razliku između suficita i deficita. Šućurović bi trebalo da objasni kako to da postoji suficit u opštinskom budžetu, ako je on projektovan preko 200 miliona dinara više nego što su prihodi opštine. Da li je to onda suficit ili deficit?
Šućurović u svojim optužbama koji je prenela novinska agencija postavlja pitanje gde se nalaze 30.000 evra sa računa preduzeća „Vojvodina SPA“ i automobil, a trebalo bi da ga postavi samom sebi, jer je upravo on bio predsednik opštine Novi Bečej u vreme preuzimanja ovog preduzeća i on je taj koji bi trebalo da ima odgovor na ovo pitanje. Postavlja se još jedno pravo pitanje, kada je reč o „Vojvodini SPA“, a to je zašto se ugovor sa ovim preduzećem nalazio kod nekih od Šućurovićevih saradnika kod kuće i gde se nalazi ostatak dokumentacije koji fali iz Opštinske uprave.
Šućurović se upitao i zbog čega opštinske vlasti još uvek nisu odgovorile na pitanja oko skidanja useva sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Novi Bečej.
Po prvi put je opština Novi Bečej smogla hrabrosti da se obračuna sa poljoprivrednicima koji su neovlašćeno obradili državno poljoprivredno zemljište, koje nije izdato u zakup, na taj način što je, na osnovu zakona, poskidala useve sa tih površina. Tako je opština pokazala spremnost da se bori sa zloupotrebama u ataru koje nisu retke, jer na ovaj način, uzurpiranjem zemljišta, odnosno izvršenjem krivičnih dela, poljoprivrednici ostvaruju ogromnu korist na uštrb opštine i građanstva. Dugo se na ovaj problem „žmurilo“, ali je sadašnja lokalna samouprava odlučno krenula da se bori protiv njega i pokazala svima koji krše zakon da će za to biti kažnjeni. Šućurović za vreme svog mandata nije imao hrabrosti da se pozabavi ovom temom, a opštinska vlast nije dužna da njemu i njegovim saradnicima podnosi izveštaj, već građanima opštine Novi Bečej, koji će isti sigurno dobiti na uvid.“

Predsednik
Opštinskog odbora Novi Bečej
Srpske napredne stranke
Saša Maksimović

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković