webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Počela je nova školska godina

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_SkolaNB.jpgU svim osnovnim i srednjim školama, u četvrtak 1. septembra je počela nova školska godina. Za neke đake to znači sedenje u već poznatim klupama, a za prvake - upoznavanje sa novim ambijentom, novim radnim zadacima i sticanjem novih prijatelja.

 

U osnovnim školama opštine Novi Bečej prvi put u školske klupe je selo 207 đaka.

U OŠ “Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju upisano je 48 dece koja će pohađati nastavu na srpskom jeziku u 2 odeljenja i 19 učenika u jednom odeljenju na mađarskom keziku. Po rečima direktorke škole Zore Rakić, broj đaka prvaka je nažalost manji u odnosu na prošlu godinu.

U OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju upisano je 40 đaka prvaka u dva odeljenja, koji će pohađati nastavu na srpskom jeziku.

U OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu, 66 đaka kreće u prvi razred, od toga 64 dece u tri odeljenja na srpskom jeziku i 2 đaka u jednom odeljenju na mađarskom jeziku.

U OŠ „Stančić Milan Uča“ u Kumanu, 24 đaka u jednom odeljenju je počelo pohađati prvi razred.

U OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru, 10 đaka prvaka u jednom odeljenju prvi put seda u đačke klupe.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković