webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Održano Otvoreno prvenstvo Balkana u Kungfu Wushu-u

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_kungfu2.jpgU subotu, 3.septembra u SRC “Jedinstvo” održano je 12. “Otvoreno prvenstvo Balkana u Kungfu Wushu”-u, koje se prethodnih godina odžavalo pod nazivom “Revija borilačkih sportova”, a u sklopu manifestacije Velikogospojinskih dana.

 

Od ove godine ovo prvenstvo se “osamostalilo” zbog velikog interesovanja i broja takmičara, ne samo iz zemlje, već i iz inostranstva.

“Otvoreno prvenstvo Balkana, je imalo oko 80 do 90 stranaca iz 8 zemalja i bilo je izuzetno kvalitetno takmičenje. Mi godinu za godinom rastemo, odziv je bio ogroman. Dolaze i stari takmičari, zbog fantastične organizacije, a i što mogu očekivati istančan kvalitet, a uporedo sa tim se pojavljuju i novi klubovi iz novih država. Ovo nam je velika šansa da još više narastemo, samim tim što je sedište Sportskog saveza u Novom Bečeju” -izjavio je Radenko Tadić, predsednik Kungfu Wushu Saveza Srbije.

Takmičenje se odvijalo na tri borilišta: dva za Sanda borbe i treći za Tao Lu i Wing Chun forme.
Takmičarski dan su svojim nastupom upotpunili još hor OŠ ”Miloje Čiplić” i KUD “Bećarac”.
Glavni pokrovitelji su bili opština Novi Bečej, mesna zajednica Novi Bečej, Sportski savez Novi Bečej, kao i prijatelji sponzori.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković