webinfo

A+ A A-

Članci

PRVI RADNI DAN U VRTIĆU

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_vrtic.jpgU Predškolskoj ustanovi ''Pava Sudarski'' u Novom Bečeju  u objektu '' Leptirić '' , vaspitne grupe pripremnog predškolskog programa predškolskog vaspitača Nadice Blažin nova radna godina i prvi dani protekli su uz osmehe dece, rođendansko slavlje, balone i slatkiše.

''Ličnost nas čini onime što jesmo i kao takva utiče na skoro svaki aspekt našeg života. većinu osobina stičemo kao deca''
Osobine i saznanja izgrađuju se kod dece, koje predstavljaju osnovu za intelektualnu, emocionalnu, socijalnu i fizičku zrelost.
Disciplina i odgovornost,društvenost,komunikativnost,samostalnost i samosvesnost jednakost i ravnopravnost ,empatija,intelektualne i druge sposobnosti.
U vriću takođe,deca  stiču neka od svojih prvih saznanja o svetu koji ih okružuje, postavljaju prve zagonetke, kreiraju svoja prva remek dela.Sve ovo utiče na razvoj dečjih intelektualnih, motornih, kreativnih sposobnosti. Važno je reći da u vrtiću deca stiču i svoja prva saznanja o pravilnoj i zdravoj ishrani, koja je višestruko korisna za zdravlje i stil života, koji će voditi kasnije.
Ovo su samo neke od osnovnih karakternih osobina i znanja koje deca dobijaju u vrtiću. Vrtić deci postaje druga kuća i druga porodica, gradi ih kao ličnosti dajući im osobine koje su im korisne i mnogo godina kasnije.
Kroz igru, muziku, sreću, dečije osmehe i zadovoljstvo, a igra je najznačajnija u periodu odrasttanja, posle letnjeg raspusta deca su zadovoljno učestvovala i sama organizovala svoje aktivnosti uz prisustvo i podršku svoje vaspitačice.

Preventivna služba ustanove
Stručni saradnik za preventivnu zdravstvenu zaštitu
Planinka Bojić

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković