webinfo

A+ A A-

Članci

Opština Novi Bečej u najužem krugu izbora za ‘Grad u fokusu’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_nb_dron.jpgNa osnovu kvaliteta projekata, koje su gradovi prikazali Minstarstvu kulture, opština Novi Bečej je ušla u finalni krug izbora za Grad u fokusu, trenutno čekajući rezultate pobednika rame uz rame sa gradovima Kikinda, Zrenjanin, Užice, Šabac i Kragujevac.

 

„U petak, u klubu poslanika u Beogradu smo imali zadnji krug prezentacije projekata „Grad u fokusu“, a koji je konkurs Ministarstva kulture i to pred ljudima iz ministarstva i pred samim ministrom za kulturu. Ono na šta opština Novi Bečej treba da bude ponosna, jeste da smo izborili svoje mesto između 6 gradova, a mi smo jedina opština koja je ušla u uži krug, a od čega će se izabrati 3 grada, a ja se nadam da će biti 2 grada i jedna opština. Mi smo tražili oko 56 miliona dinara za sve projekte kulture koje imamo u okviru naše opštine. Smatram da trebamo biti ponosni, što je ovako mala opština uspela da se izbori i stane rame uz rame sa gradovima u Srbiji, koji su imali dobre projekte“-izjavio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

U fokus novobečejske opštine je stavljena donja sala Doma kulture, tursko-bečejska štedionica, gornji sprat Žitnog magacina, elektronsko uvođenje evidencije u muzeju Glavaševa kuća, kao i Banatsko kulturni centar, Narodna biblioteka i još dosta toga.

Pošto je ovo bio poslednji krug izbora, Ministarstvo bi ove nedelje trebalo da objavi rezultate konkursa.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković