webinfo

A+ A A-

Članci

Osvežena zgrada Turističke organizacije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN8568.jpgU toku protekle nedelje u sklopu javnih radova, Turistička organizacija opštine Novi Bečej je “iskoristila lepo vreme” i osvežila spoljašni deo zgrade.

 

„Iskoristili smo priliku, da preko javnih radova, preko kojih je Turistička organizacija dobila 28 radnika, malo sredimo i samu zgradu, koja već skoro 20 godina nije okrečena. Iskoristili smo lepo vreme i okrečili fasadu, sredili drvenariju i time ulepšali samu zgradu. Sledi nam ista ta aktivnost u unutrašnjosti objekta, kao i popravka krova. Obzirom da kod nas dolazi dosta turista i ljudi da se informiše, želja nam je da svi steknu utisak kako se radi o jednoj domaćinskoj kući, koja ne pruža samo usluge informisanja i prodaju suvenira, već brine o svom izgledu“-izjavio je Saša Dujin, vd direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Radovi se finansiraju iz programa javnih radova, a koštaju oko 56 hiljada dinara.

Takođe u planu je i sređivanje „Staze zdravlja“, koja je prošle godine početa ali nije skroz završena i a koja će se ove godine završiti i biće obeležena tablama.

„Sve ono što smo planirali programom javnih radova ćemo i uraditi i pomoći da i još neke zgrade i objekti u opštini Novi Bečej budu urađeni i sređeni, da i time povećamo kvalitet turističke ponude naše opštine za neki naredni period“-dodao je Dujin.

Ono što uskoro još sledi jeste predstavljanje na LORIST-u, a zatim objedinjavanje nekih turističkih destinacija, pošto novi zakon o turizmu ukazuje na to, da Turističke organizacije opština sada moraju početi i ekonomski funkcionisati. U sklopu svega ovoga je i završetak projekta „Kamp naselje“, koji se mora početi i završiti, čeka se samo na plansku dokumentaciju od nadležnih. Isto tako je Turistička organizacija ušla u završnu fazu projekta, za koju je konkurisala zajedno sa opštinom, preko IPA prekogranične saradnje sa Rumunima-uređenje priobalja, za koji se očekuje finalna odluka i rešenje.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković