webinfo

A+ A A-

Članci

IDENTIFIKOVANI PROBLEMI U OPŠTINI NOVI BEČEJ

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_PosetaNB2016.jpgU četvrtak, 8.septembra, Novi Bečej je posetio Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, koji  je u razgovoru sa čelnicima lokalne samouprave pokušao da identifikuje i iznađe rešenja za probleme sa kojima se opština suočava.Sagovornici pokrajinskog sekretara bili su predsednik opštine Novi Bečej - Saša Maksimović, zamenik predsednika opštine - Branko Svilengaćin, direktor JP “Direkcija“ - Ivan Bošnjak i poslanik u skupštini AP Vojvodine - Matija Kovač.

Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine je u novobečejsku opštinu došao kako bi identifikovao probleme  na polju zaštite životne sredine.
- Do  nedavno, saradnja između Pokrajinske vlade i jedinica lokalne samouprave na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine nije baš bila na zavidnom nivou, što se jednostavno mora promeniti. Ukoliko se nešto zaista želi uraditi, mora se otići na “teren”, upoznati se sa ljudima. Moraju se sagledati problemi, kao i mogućnosti da se kroz Pokrajinsku vlade, mehanizme i budžet kojim vlada AP Vojvodine raspolaže, pomogne svakoj jedinici lokalne samouprave. Opština Novi Bečej ima značajne probleme sa divljim deponijama, otpadnim vodama i ti problemi se moraju rešavati. Ima 13 divljih deponija, a u dve mesne zajednice uopšte nema kanalizacije, samo septičke jame. Sam Novi Bečej je pokriven samo sa 60 posto kanalizacione mreže što je niža stopa od dozvoljenog i to sa prelivanjima.

Posle sastanka, pokrajinski sekretar je sa čelnicima lokalne samouprave obišao teren, a prvi čovek Novog Bečeja, Saša Maksimović je ukazao na većinu problema sa kojima se opština suočava.
- U prethodnih 100 dana nove opštinske uprave, ustanovljeni su praktično svi problemi, između ostalog, divlje deponije, kao i problem atmosferske kanalizacije, u skoro svim naseljenim mestima. Fekalna kanalizacija je pokrivena jedino u Novom Miloševu. Ujedno smo dobili i uverenje da će nam Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine pomoći oko dokumentacije za projekat - prečištač otpadnih voda.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković