webinfo

A+ A A-

Članci

INTERAKTIVNOŠĆU DO BOLJIH REZULTATA U RADU

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Interaktivnibukvar.jpgU četvrtak, 8.septembra, učiteljice OŠ “Josif Marinković“ su prisustvovale obuci korišćenja Interaktivnog bukvara, koji su predstavili predstavnici firme „Koprix Media“.

 

"Danas smo došli ovde da održimo obuku učiteljicama. Obuka se tiče Interaktivnog bukvara, kako se koristi, kako se uvodi u nastavu i koji rezultati se mogu očekivati. Znamo svi da deca odrastaju sa „pametnim“ uređajima kod kuće, pošto su pametni telefoni i tableti svuda dostupni. Ti klinci su sada naviknuti na određeni nivo interaktivnosti i brzog reagovanja na ono što rade. Deca kada sa pametnih uređaja pređu na štampani materijal, očekuju interaktivnost i tada dolazi do problema i jednostavno ih ne drži pažnja“ -rekao je Vladimir Koprić, jedan od osnivača firme „Koprix Media“, koja je proizvela Interaktivni bukvar, matematiku, i koji proizvode i druge interaktivne aplikacije, koje služe kao pomoć za nastavno sredstvo u osnovnoškolskim ustanovama.

Interaktivni bukvar omogućava učiteljima isti kolikvulum i standarde, koji se očekuje od njih na štampanom materijalu, da se deci prezentuje sve potrebno, ali na jedan zanimljiv način i da im se u potpunosti održi grafomotorika i razvoj, koji bi imali i na štampanom materijalu. Ovaj bukvar je jedinstven u svetu, jer je kompletan kolikvulum u samoj aplikaciji, i nema potrebe da učiteljica okreće leđa i ispisuje na tabli, već koristi to što je u aplikaciji. Aplikacija takođe prati svako dete pojedinačno, analizira svako dete i grupu u kojoj radi, uči o svakom detetu pojedinačno i to do najsitnijih detalja, kao što je brzina ispisivanja slova, pritisak koji ostvaruje na tabletu, da li pravi pauze, da li mu drhti ruka i na osnovu svega toga se prilagođava i nivo ocenjivanja i način rada za svako dete.

Na kraju obuke, učiteljice su bile oduševljene naučenim i smatraju da na ovaj način deca mogu brže savladati lekcije, koje se od njih očekuju.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković