webinfo

A+ A A-

Članci

Otvorena Opštinska smotra slikara amatera

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN8651.jpgU utorak, 13. septembra u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej upriličena je tradicionalna Opštinska smotra slikara amatera.

 

Na ovogodišnjoj smotri svoja dela je izložilo 11 umetnika, s tim da dva umetnika ne učestvuju u takmičenju, svoja dela su izložili samo revijalno.

„Smotra se održava svake godine u septembru mesecu. Selektovane slike idu dalje na Zonsku smotru u Zrenjanin koja će se održati 1. oktobra nakon čega sledi Pokrajinska smotra na Paliću. Najuspešniji umetnici odlaze na Republičku smotru“ -izjavila je Edita Zerebelji Tenji, stručni saradnik u Domu kulture, zadužena za izložbeni deo.

Za Zonsku smotru je izabrano 9 slika od devet umetnika, a selektor je bila Timea Čajka, dizajner grafike.

Na izložbi ima ukupno 32 dela, od čega 31 slika i jedna skulptura, a ova postavka izložbe sa slikama koje nastavljaju takmičenje će se moći pogledati u naredne dve nedelje, dok ostale još u narednih mesec dana.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković