webinfo

A+ A A-

Članci

MALA ŠKOLA NOVINARSTVA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_MSN.jpgU oktobru počinje "Mala škola novinarstva" koju će besplatno realizovati udruženje "INFO - NB", a koja je namenjena mladima između 16 i 30 godina.

 

Kako ističe Zoran Đurić, predsednik udruženja, informisanost mladih je od presudnog značaja za aktivizam i participaciju mladih, ali je ipak, ovaj deo informisanja nedovoljno zastupljen širom Srbiji, pa i na teritoriji opštine Novi Bečej.
- Neophodno je da mladi budu informisani da bi se aktivno uključili u društvo i načinili ga boljim mestom za sebe i druge. Mladi najbolje znaju koji sadržaji ih zanimaju, stoga je potrebno podsticati uključivanje mladih u kreiranje, vođenje i uređivanje informativnih, zabavnih rubrika u medijima, što je ujedno i jedan od ciljeva ovog projekta.

U okviru "Male škole novinarstva" koja će se održati u učionici i redakciji Udruženja u ulici Milorada Popova 1 u Novom Bečeju, realizovaće se teoretske edukacije mladih, a polaznicima obuke će ujedno biti pripremljene novinarske akreditacije neophodne za rad na terenu i priručnici o novinarstvu.
Uporedo sa teoretskom obukom, vršiće se i praktična gde će polaznici „Škole“ pisati i primenjivati naučeno.

Kako stoji u pozivu: "Želiš da naučiš osnove novinarstva? Zanima te kako se pišu vesti, članci i kreira medijski sadržaj? Onda je ovo pravi poziv za tebe!"

Projekat je finansijski podržala opština Novi Bečej, a svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti do 15. oktobra 2016. godine i to putem registracione prijave:

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković