webinfo

A+ A A-

Članci

Novi izgled autobuskih stajališta u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_NadicaBus.jpgU petak, 16.septembra pristupilo se dekorisanju i „preoblačenju“ autobuskih stajališta u Novom Bečeju.

 

„U prethodnom mesecu smo dosta sarađivali sa našom poznatom umetnicom, gospođom Nadicom Josimović, koja je na jedan izuzetno zanimljiv način oslikala kante za smeće, koje se nalaze u centru grada kod osnovne škole, kao i na Tiskom keju. Došlo se na ideju da se prefarbaju autobuska stajališta, jer ovo nije njihova konačna boja, a pošto se menja boja, rešeno je da se ubaci nešto novo, da ne bude monotono“ -izjavio je Miroslav Macura, sekretar mesne zajednice Novi Bečej.

Tako se došlo na ideju, da se stajališta sa bočnih strana oslikaju nekim starim razglednicama, koje su autentične za Novi Bečej. U gradu ima 6 autobuskih stajališta, koje će se postepeno oslikavati u skladu sa vremenskim prilikama.

„Jutros sam započela sa oslikavanjem prvog stajališta na ulazu u Novi Bečej, trenutno završavam prvu sliku, koja je stara razglednica Novog Bečeja. Prva slika je prelaz stare skele preko Tise iz pravca Bačke. Veoma sam srećna i ponosna i želela bih naglasiti da ovo nije ona vrsta slikanja koje sam radila po kantama, već je klasično slikarstvo. Radi se o akrilnim bojama, koje su se za sada pokazale kao jako trajne i nadam se da će ove slike, bar u narednih desetak godina ostati na ovim mestima. Takođe ću koristiti i 3D boje, kako bih izimitirala izgled starih razglednica kakve su se nekada štampale“-rekla je Nadica Josimović, umetnica i autor slika i dekoracija .

Prve četiri slike na dva stajališta će biti autentične razglednice, a ostale slike će biti iznenađenje za sve građane Novog Bečeja.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković