webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej dočekao Lasla Šuranjija

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DocekLaslo.jpgU ponedeljak, 19.septembra upriličen je svečani doček ispred opštinske zgrade, u čast Lasla Šuranjija, osvajača zlatne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

 

Kako je izjavio Laslo Šuranji, put do medalje je bio dugačak.
-Bavim se streljaštvom više od 15 godina, od 2005. godine sam član reprezentacije. U sve ovo je uloženo puno rada, puno treninga, puno ispucanih metaka. Ova godina je bila posebno teška, međutim imali smo sve što nam je bilo potrebno. Dugo smo se spremali i što je najbitnije, mi smi spremno krenuli u Rio, što se da videti i po rezultatima.
Imali smo više od 3 pripremna kampa, svakodnevno smo trenirali, s tim da sam ja nedeljno jednom ili dva puta odlazio i u Novi Sad, odakle mi je trener Dragan Marković, a ujedno sam trenirao i kod kuće. U međuvremenu smo naravno imali i takmičenja. Stvarno smo imali prenatrpanu godinu.

Strelac Laslo Šuranji osvojio je zlato u disciplini 50 metara MK puškom trostav i bronzanu medaju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama u Riju. Inače Šuranji je kvalifikacije završio na prvom mestu sa rezultatom od 1.165 pogođenih krugova. Njemu je za svetski rekord nedostajalo deset krugova.
-Ovo nije moj prvi rekord, već sam obarao Svetski rekord, koji više nije aktuelan, ali na Evropskom prvenstvu je još uvek rekord koji sam ja postavio. Mi se ne spremamo za postavljanje novih rekorda, to nekako dođe spontano i prirodno. Što se samog takmičenja tiče, imao sam veoma jake rivale koji su došli, kao i mi, sa velikim iščekivanjima. Sam Rio de Žaneiro smo tek poslednjeg dana boravka malo razgledali i mogu reći da je turistički deo veoma lep, ali koliko sam primetio ljudi žive u velikom siromaštvu.

Kako ističe ovaj reprezentativac, streljaštvom će se baviti sa istom žarom i dalje.
-Želim otići u Tokio, a pre toga će u Koreji biti jedno Svetsko prvenstvo i još puno takmičenja u naredne 4 godine, što znači da još ne planiram prekinuti sa streljaštvom. Sad sam dospeo na sam vrh i želeo bih tu ostati što duže. Ono što bih poručio mladim sportistima je da se puno rada i uloženog truda na kraju isplati“ -izjavio je Laslo Šuranji kojeg je dočekalo stotinak Novobečejaca.

Po rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, čitava opština je srećna i ponosna na zlatnog paraolimpijca. Lokalna samouprava će se potruditi da mu se oduži ne samo kroz stimulacije, već i kroz jedan Tematski park kao podsticaj novim mladim generacijama i kao podsticaj Laslu da i 2020.godine osvoji još nekoliko medalja.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković