webinfo

A+ A A-

Članci

Autobuska stajališta u fokusu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DSCN8855.jpg

Pre oko dve nedelje pristupilo se oslikavanju 6 autobuskih stajališta slikama starih razglednica u Novom Bečeju, a danas je završena i treća razglednica na drugom stajalištu.

 

Nadica Josimović, svestrana umetnica koja se prihvatila ovog „zadatka“ ističe da sve teče po planu i veoma je ponosna što je da uspela završi i treću razglednicu za ove dve nedelje i da ju je vreme poslužilo.

„Radi se o imitacijama starih razglednica koje hoću verno da prekopiram. Prva razglednica koju sam uradila je „Stara skela“ odnosno prelazak skele preko Tise iz pravca Bačke. Druga razglednica je „Stari kej“ odnosno stari bedemi i kaštel, gde se sada nalazi Dom zdravlja, a ova treća je jedna od najstarijih razglednica koja je odštampana u Novom Bečeju, krajem 19.veka, a to je kolaž crkve Arača. A da otkrijem i koja će biti četvrta slika, mislim da će biti Manastir kraj Tise. Želim da uklopim tu priču, da sa jedne strane bude Arača, a sa druge strane Manastir“-izjavila je Nadica Josimović, umetnica.

Pošto meteorolozi najavljuju lepo vreme, do kraja ove nedelje se može očekivati završetak oslikavanja i drugog stajališta na ulazu u Novi Bečej, a zatim se prelazi na treće stajalište, u Vranjevu, koji je poljoprivredni kraj, a na autobuskim stajalištima osvanuti slike, koje će se uklopiti u taj ambijent.
Takođe se očekuje da će se slike i dodatno zaštiti, kako bi odolele vremenu i kako bi ostale netaknute još dugi niz godina i za neke buduće generacije.

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković