webinfo

A+ A A-

Članci

Predstava 'Medvedova ženidba' - poklon deci

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_FotoBrundo.jpgU okviru Dečije nedelje, u Novom Bečeju će se odigrati predstava za decu „MEDVEDOVA ŽENIDBA“ pozorišta za decu ‘’Lane’’ iz Kikinde i to za svu decu predškolskog i školskog uzrasta od I do IV razreda novobečejske opštine. Ulaz za svu decu je slobodan. Sponzor predstave je Opština Novi Bečej.

 

Raspored igranja:
06.10.2016. godine sa početkom u 09.30h i 11.00h u Domu kulture opštine Novi Bečej
07.10.2016. godine sa početkom u 12.00h u Kumanu u pozorišnoj sali Zadružnog doma
13.10.2016. godine sa početkom u 13.00h u Novom Miloševu u Omladinskom domu

Medo Brundo je usamljen, i u svojoj potrazi za ženom, on se susreće sa raznim životinjama, sve dok ne shvati ko je pravi izbor za njega. Taj njegov put je zanimljiv i poučan. On će, upoznajući lisicu, zeca, vuka, vevericu, lasicu i medvedicu, upoznati pre svega samog sebe i steći veru u ono što jeste. Na kraju će pronaći i ljubav za kojom je čeznuo, a njegovu će sreću proslaviti cela šuma.
Vrhunski estetski nivo, odlična animacija, duhovitost i poučnost su osnovne karakteristike ovog pozorišnog komada.

‘’Medvedova ženidba’’ je čuveni klasik Desanke Maksimović, koji se već decenijama neprekidno obrađuje u predškolskim ustanovama i školama u Srbiji, adaptiran je tako da je tekst osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.
U pitanju je dramsko-lutkarska predstava, sa lutkama velikog formata koje se kreću po prostoru, a koje je dizajnirao i izradio Milan Vujić.
Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Gordana Rauški, glumica Narodnog pozorišta iz Kikinde i Dečijeg pozorišta "Lane".
Aranžman za čuvene songove iz ove priče je uradila Svetlana Milić, kompozitor Dečijeg hora „Čuperak“.

"Želela sam da napravimo predstavu koja će zadržati svu autentičnu poetiku stihova Desanke Maksimović, a istovremeno biti dovoljno nova i uzbudljiva, da bi privukla pažnju današnje mlade publike. Potrudili smo se da modernim zvukom, scenografskim rešenjima i specifičnom animacijom, predstavu učinimo atraktivnom, a da karakteri lutaka svojom duhovitošću dodaju predstavi poseban kvalitet. Preporučujem predstavu publici svih generacija, jer verujem da je energija koju ona nosi, danas potrebna svima."
Gordana Rauški

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković