webinfo

A+ A A-

Članci

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA NOVOG BEČEJA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Venci1.jpg

Dan oslobođenja Novog Bečeja od fašističke okupacije, 4. oktobar, i ove godine je obeležen tradicionalnim polaganjem venaca na spomenike na Tiskom keju i u parku. Kao i svake godine, vence na spomen obeležja položili su predstavnici lokalne samouprave, društva srpsko-ruskog prijateljstva “Vološinov”, predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke Partije Srbije. Takođe, odavanju počasti prisustvovao je i veći broj dece i osnovne škole “Miloje Čiplić”, kao i veći broj srednjoškolaca koji pohađaju nastavu u Novom Bečeju.

 

Vojislav Blažin, predsednik udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Vološinov”, podsetio je okupljene ispred spomenika palim crvenoarmejcima na Keju (tzv. Crni spomenik), da mnogo dugujemo junacima koji su poginuli te davne 1944. godine i da nemamo čega da se stidimo, već treba da se ponosimo njihovim žrtvama. Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, pozvao je sve okupljene, a naročito omladinu, da svoje idole i uzore ne traže na televiziji i u rijaliti programima, već da ih pronalaze u našim vrhunskim sportistima, u našem Nikoli Tesli i u onim hrabrim ljudima koji su se borili protiv fašista i nacista i u toj borbi položili i živote, jer su oni pravi heroji.

Ovom prilikom, venci su položeni i na spomen ploču borcima palim u ratovima devedesetih. Bane Vojnov, član društva “Vološinov” i predsednik Zavičajnog kluba Novog Bečeja, podsetio je sve da smo mi imali i sreću i nesreću da smo učestvovali u ratovima u minulom veku. Od rata 1914. - 1918, preko Drugog svetskog rata, pa sve do ratova devedesetih, imali smo i žrtve i heroje koji zaslužuju da ih pamtimo i da im odajemo počast.

Povezane vesti: 
Obeležen Dan oslobođenja Kumana

b_670_377_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Venci4.jpg

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković