webinfo

A+ A A-

Članci

Javni radovi u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JR2016.jpgOd avgusta pa sve do kraja godine u opštini Novi Bečej u saradnji sa NSZ preko javnih radova, posao je dobilo 57 osoba.

 

„Ove godine su Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Novi Bečej odvojile 3,8 miliona dinara za javne radove, s tim što je opština odvojila još 1,5 miliona dinara za materijal. Angažovano je 57 osoba i oko 6 osoba za stručnu praksu u zavisnosti od stručne spreme“-rekao je Ranko Janjić, koordinator Javnih radova.

Što se tiče radova u Novom Bečeju, radilo se na betoniranju u OŠ “Josif Marinković“, a trenutno je u toku sanacija letnje učionice, koja će se do kraja godine potpuno urediti. Zatim je urađena staza između Dečijeg kutka i škole, ćuprija sa ulične strane do Dečijeg kutka, kao i ulaz u podrum, gde je “pečurkana”.
U Novom Bečeju su se još popravile ćuprije koje su bile popucane, u Novom selu je stavljena ograda na fudbalskom terenu iza golova, koja je bila u lošem stanju. Takođe u Novom selu u PU “Pava Sudarski“, sprave koje su bile izvaljene iz zemlje su se izbetonirale i učvrštile. Urađen je deo staze u ulici Miloje Čiplića, u Centru za socijalni rad se radi na krečenju, a u Sportskoj hali su ofarbane tribine i krov.
U OŠ “Miloje Čiplić“ je potpuno urađen jedan toalet, čistile su se kanalete u dvorištu, a u dvorištu Narodnog Univerziteta se čisti šiblje i šut.

„Ono što nam je prioritet je da iskoristimo lepo vreme, pošto još imamo puno poslova u planu, a po utrošku materijala nam ostaje da lociramo sve probleme koji se nalaze na teritoriji grada, a to su pre svega čišćenje kanala i šiblja“-dodao je Janjić.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković