webinfo

A+ A A-

Članci

Izrada sekundarnih kolektora Šušanjskog sliva

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Fekkanalizacija_2016Susanj.jpgPre oko dve nedelje se pristupilo radovima izrade fekalne kanalizacione mreže Šušanjskog sliva, počev od ulice Čika Ljubina kao i okolnih ulica.

 


“U toku je izrada fekalne kanalizacione mreže u Novom Bečeju i to u ulici Čika Ljubina, krak 1, sliv ka ulici Ive Lole Ribara, krak 2-sliv ka ulici JNA, krak 3-sliv ka ulici Narodnog Fronta i krak 4-sliv ka ulici Petefi Šandora. Zatim u ulici Narodnog Fronta do Zmaj Jove i Njegoševe ulice i ulica Njegoševa od ulice JNA do Petefi Šandora. Mislim da ćemo ovim radovima obezbediti kvalitetniji život tom delu stanovnika Novog Bečeja” -rekao je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Šušanjski sliv obuhvata oko 23 km ulica i ovaj sliv ima najviše problema sa evakuacijom otpadnih voda. Izgradnjom ovih skundarnih kolektora omogućava se priključenje više od 140 domaćinstava na sistem fekalne kanalizacione mreže što omogućava podizanje uslova življenja u ovom delu naselja. Odvođenje otpadnih voda vrši se gravitaciono cevima prečnika Ø 250 i predviđena je mogućnost priključenja korisnika sa obe strane ulice, a predmetni vodovi su povezani sa postojećim primarnim i sekundarnim vodovima u okruženju u jedinstvenu i funkcionalnu mrežu.

“Što se planova za sledeću godinu tiče, mi smo već sad konstatovali skoro sve probleme građana opštine Novi Bečej i to rekonstrukciju vodovoda, nastavak izgradnje fekalne i atmosferske kanalizacije u Novom Bečeju i u Kumanu, zatim rekonstrukciju vodovoda u svim naseljenim mestima opštine. Znači, sve ono što nije urađeno u poslednjih 15 godina je dočekalo nas i mi ćemo se potruditi da koliko možemo, uradimo, što smatram da je i zadatak lokalne samouprave”-dodao je Maksimović.

Ukupna dužina sekundarnih kolektora u pomenutim ulicama iznosi oko 1900 metara, a investiciona vrednost radova je 12,370,000 dinara.
Izvođač radova je grupa ponuđača koju čine: " Javornik" doo Subotica i "Potiski vodovi" doo Horgoš.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković