webinfo

A+ A A-

Članci

OVACIJE I APLAUZI ZA GRADSKI NARODNI ORKESTAR

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_GK1.jpg

U petak, 7. oktobra, u Domu kulture u Novom Bečeju, održan je drugi koncert Gradskog narodnog orkestra Novi Bečej. Povod koncertu bio je nedavni rođendan orkestra. Naime, 25. septembra navršilo se tačno godinu dana postojanja i rada ansambla. Naslov koncerta bio je “Gradske pesme i igre”, ali je repetoar bio i širi od toga.

 

Veliko interesovanje publike bilo je očigledno. Već više od pola sata pre početka, koji je bio zakazan za 19 časova, publika je počela da pristiže i vrlo brzo je sala bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta.
U više od sat vremena, smenjivala su se dela velikih kompozitora, tradicionalna srpska kola i ruske romanse. Lako prepoznatljiva muzika u aranžmanima vođe orkestra, Srđana Grahovca, naišla je na oduševljenje publike. Bez greške i savršeno uvežbano, Gradski orkestar odsvirao je svaki deo repertoara. Čak i kompozicije koje su manje poznate publici odlično su prihvaćene od strane auditorijuma.
Velike simpatije publike zaslužile su i Sanja Milenković, Tamara Vuksanović i Vanja Lazić koje čine vokalni deo Gradskog orkestra. One su pevale pesme komponovane na tekstove poznatih pesnika romantizma, Jovana Jovanovića Zmaja i Branka Radičevića, poznatu pesmu “Pukni zoro”, a krunu večeri, svakako, činile su poznate i našoj publici vrlo drage ruske romanse.
Na kraju, gromoglasnim aplauzom publika je zahtevala bis i veče je završeno onako kako je i započelo: taktovima kola. Ipak, čak i posle bisa, aplauz dugo nije zamirao.
Očigledno je bilo zadovoljstvo i publike i izvođača. Možda je najbolju procenu samog koncerta dao sam vođa orkestra Grahovac izašavši na scenu da se obrati publici: “Nemam ja šta mnogo da pričam, mislim da smo mi sve već rekli do sad”.

Gradski narodni orkestar Novi Bečej osnovan je 25. septembra 2015. godine. Prvi nastup imali su 27. decembra te iste godine i već tada oduševili su Novobečejce. Više o svemu tome možete pročitati ovde.

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_GK2.jpg

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković