webinfo

A+ A A-

Članci

17. „Dani Teodora Pavlovića“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Teodor2016.jpgU okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“, koja se ove godine upriličila po 17. put, nagrada za životno delo i najbolju knjigu otišla u ruke Jovana Zivlaka. 

 

Manifestaciju koja se održava u čast Teodora Pavlovića, obnovitelja i reformatora Matice srpske, kao i njenog prvog sekretara rođenog u Karlovu, današnjem Novom Miloševu, otvorio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.
Ovogodišnji dobitnik nagrade “Teodor Pavlović”, Jovan Zivlak, trenutno je najprevođeniji srpski pesnik, a poznati je kritičar i esejista, čije se pesme nalaze u mnogim antologijama srpske i svetske poezije u zemlji i inostranstvu.
Nakon svečane dodele nagrada “Teodor Pavlović” u Matici srpskoj, manifestacija je nastavljena u Novom Miloševu u Žitnom magacinu promocijom romana „Bapa” Radovana Vlahovića, zatim promocijom knjige „Paštrovski album” Mirjane Brković i Jovane Milanko i projekcijom fotografija iz knjige Jovane Milanko u Banatskom kulturnom centru. Upriličen je i koncert Aleksandra Dujina i grupe „Pir”, a u OŠ “Dr Đorđe Joanović“ je odigrana pozorišna predstava za decu „Šašava bajka”. U nedelju, 9. oktobra u hramu Svetog Arhangela Gavrila, koncertom duhovne muzike i parastosom Teodoru Pavloviću, završena je ovogodišnja manifestacija.
„Dane Teodora Pavlovića“ organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom, pod pokroviteljstvom pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo.

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković