webinfo

A+ A A-

Članci

Izložba fotografija 'Portreti' ruskog fotografa Ilmara

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_FotoIlmar.jpgU četvrtak, 20. oktobra od 19 časova u galeriji "Selo" novobečejskog Doma kulture upriličiće se izložba fotografija "Portreti" ruksog fotografa Ilmara.

 

Ruski fotograf Ilmar, rođen 1977. godine, nastanjen je u Srbiji, dok ga posao vodi po celom svetu. 2013. godine završio je Britansku visoku školu dizajna. Pre toga, u procesu umetničkog traženja, studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju u Moskvi.

2013. godine izlaže postavku “Konverzija” na samostalnoj izložbi u Moskvi u parku umetnosti “Muzeon”, koja je kasnije bila predstavljena i Beograđanima u Uličnoj galeriji. 2015. godine beogradskoj publici je predstavio svoj projekat “Lica Beograda”, u kojem su kasnije uživali stanovnici Novog Sada i Bele Crkve. U septembru 2016. “Konverziju” je izložio u Art Center Dukley u Kotoru. Trenutno se sprema za izložbu portreta u Novom Bečeju.

Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi “Topografija Artplay”,u postavci fotoizložbe u art-prostoru “SahArt”, kao i u projektima “Melomani” u Centru savremene umestnosti “Zverev” i “The best of Britanka” u Centru Artplay. Aktivno sarađuje sa časopisima “Veliki grad”, “PROsport”, “RoyalCheese”.

Ilmar je, između ostalog, dobitnik nagrade Serbia Press Photo u kategoriji “Portret”. Tu nagradu je osvojio snimanjem lovaca iz banatskog sela Belo Blato, gde je trenutno nastanjen.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković